Overig

De beste manieren om jezelf te verwennen: Onze 5 tips!

Heb je een drukke werkdag achter de rug, ben je door een moeilijke periode gegaan of wil je gewoon even op adem komen? Dan is het van cruciaal belang om jezelf eens te verwennen. Terug jezelf zijn en je gedachten verzetten, zijn aspecten die wij vaak vergeten omwille van ons drukke job en nog drukker sociaal leven, maar toch is het belangrijk daar even bij stil te staan. Anders kan het zijn dat je in de toekomst met een burn-out te maken krijgt. Om je te helpen ontspannen en te genieten van het leven, geven we je hier onze top vijf bezigheden die je zeker moet doen.

Maak een wandeling en geniet van de natuur

Een van de gemakkelijkste manieren om jezelf te verwennen en te ontspannen, is een wandeling maken. De buitenlucht doet wonderen voor je hersenen en het zonlicht zorgt ervoor dat je een flinke dosis vitamine D binnenkrijgt. Als je gaat wandelen, dan wordt endorfine (het gelukshormoon) aangemaakt, waardoor de stress op natuurlijke wijze daalt en waardoor je je hoofd kunt leegmaken. Ga dus na een drukke dag even de deur uit voor een rustige wandeling.

Ga op een solo vakantie en doe wat je maar wilt

Een andere manier om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte is door een vakantie te plannen. Denk bijvoorbeeld aan een tweedaagse trip naar de spa, de sauna of naar zee. Ook als je een korte citytrip naar Barcelona, Nederland of Griekenland wilt maken, kan dit gerust. Hoewel een solo vakantie misschien raar lijkt, zul je direct merken hoe zalig het is om in een andere omgeving te vertoeven en exact te doen wat je wilt. Dompel jezelf volledig onder in de nieuwe stad en zeg (voor even) vaarwel tegen de dagelijkse hectiek.

Zet al je schermen af

Heb je een bureau job en kom je thuis van je werk? Dan kan het verleidelijk zijn om bijvoorbeeld de televisie aan te zetten om Netflix, Prime Video of Disney+ te bekijken of om je computer op te starten om Mario Kart, Sonic, je geliefde fruitgame of roulette online te spelen. Hoewel games, films en series zeker voor ontspanning zorgen, is het toch belangrijk dat je je beeldschermen even uitzet. Daardoor kun je je gedachten op een rijtje zetten en kun je alle spanning loslaten. Zelfs al is het maar voor dertig minuutjes, het doet wonderen. Zet je game, film of serie op pauze, ga eventueel wandelen, en daarna kan je terug fris gamen of binge-watchen.

Doe aan meditatie

Heb je niet veel tijd, maar wil je toch kunnen ontspannen? Dan kan meditatie je enorm helpen. Een sessie hoeft zeker niet lang te duren. Als je elke dag 5 of 10 minuten gaat mediteren, krijg je de kans om even stil te staan bij wat je doormaakt en kijk je met een andere blik op de wereld. Dankzij meditatie kun je negatieve gevoelens loslaten en met een ontspannen gevoel de volgende werkdag aanpakken.

Laat jezelf vertroetelen

Als laatste willen we je ook meegeven dat je al heel ver komt met een deugddoend bad of een overheerlijke douche. Neem een dagje de tijd om je te verwennen met de verzorging van je haar en lichaam. Kies voor een verzorgende shampoo en conditioner waarmee je je haar volume geeft en versterkt. Vergeet de rest van je lichaam niet! Wrijf jezelf in met een scrub, breng een gezichtsmasker aan en werk af met een voedende crème voor een zachte en perfect gehydrateerde huid. Wil je je volledig onder handen laten nemen? Ga dan eens langs bij een beautysalon en laat je verwennen door echte professionals.

Gerelateerde artikelen

Back to top button