Onderhoud & schoonmakenSlaapkamer

Tips om jouw slaapkamer overzichtelijk te ordenen!

Je huis overzichtelijk hebben, dat wil iedereen wel. Maar we zijn niet allemaal met het organisatie talent geboren. Je ziet op televisie veel programma’s over dit probleem. Gezinnen die een hele verzameling rommel in huis hebben, worden geholpen door professionals. Aan het eind van het programma ziet hun huis eruit alsof het zo in een magazine kan. Dat willen we allemaal wel. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor je je huis simpel organized. Je hebt hier heel veel hulpmiddelen voor, denk bijvoorbeeld aan Tupperware bakjes. Dit kun je eigenlijk voor elke ruimte in je huis gebruiken, om al jouw spullen georganiseerd op te bergen. Wil je het goed aanpakken, lees dan eerst het boek Opgeruimd van Marie Kondo. 

Verzamel alle spullen op een grote hoop

Ga per categorie aan de slag en verzamel alles bij elkaar op een grote hoop. Als je dit doet, zie je pas echt hoeveel spullen je van hetzelfde soort hebt. Dat maak het opruimen een stuk makkelijker dan wanneer je beneden 2 dingen tegen komt en nog 5 dingen verspreid door het huis. Wees kritisch, hoeveel heb je echt nodig? Maak een stapel met de spullen die je wilt houden, weggeven en weggooien. Dit is even een klus waar je doorheen moet bijten, maar achteraf zul je erg blij zijn. Je kunt ook de categorieën verspreiden over verschillende dagen. Zo pak je iedere dag iets aan, maar blijft het behapbaar. 

Schoenen ordenen

De meeste vrouwen hebben erg veel schoenen. Daar komt nog eens bij dat alle huisgenoten ook schoenen hebben. Dit kan een aardige chaos worden, je kunt dus het beste een speciale schoenen organizer aanschaffen. Je kunt er ook meerdere kopen, zodat je in de hal beneden de meest gedragen schoenen kunt opbergen en boven de rest van de schoenen. Er zijn heel veel verschillende soorten organizers, zo heb je hele grote maar ook kleine. Je kunt speciale rekken kopen die je aan de deur hangt, of een soort schoenen bankje waar je alles naast elkaar kunt ordenen. Heb je veel laarzen, kun je het beste een laarzenrek kopen. Op die manier blijven ze mooi in vorm. Schoenen organizers zijn vooral in kleine huizen een ideale optie, omdat je zo alle ruimte benut. 

Sieraden uitstallen

Sieraden mogen gezien worden. stop ze daarom niet weg in doosjes, maar stal ze mooi uit in een zogenoemde sieraden organizer. Ook deze organizers zijn er in verschillende soorten. Er zijn speciale organizers voor kettingen, ringen, oorbellen of horloges. Je kunt ook een organizer kopen waar je al deze sieraden gemixt in kunt bewaren. Het is leuk om deze sieraden organizer boven op een plank of op een kast uit te stallen, zodat je in één oogopslag kunt zien welk sieraad je wilt gebruiken. Daarnaast is het ook gewoon een mooie accessoire om neer te zetten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button