AccessoiresWoontrends

Welke kluizen zijn handig om in huis te hebben?

Je hebt veel belangrijke spullen in je bezit. Heb je er al eens goed over nagedacht hoe je dit allemaal wilt bewaren? Van documenten tot elektronische apparaten: in een kluis kun je het goed opslaan. Maar welke kluizen bestaan er eigenlijk allemaal om in huis te gebruiken? Dít zijn onze tips.

Sleutelkluizen

We beginnen met een klein kluisje: een kluis voor sleutels. Deze worden in de buurt van de toegangsdeur geplaatst. Deze sleutelkluizen worden voornamelijk gebruikt door bedrijven, bijvoorbeeld thuiszorg en schoonmakers. Het voordeel van een sleutelkluis is dat er niet veel sleutels gemaakt en uitgedeeld hoeven te worden aan personeel. Deze liggen namelijk veilig opgeborgen op één centrale plek. Of je er nu één of meerdere sleutels in wilt opbergen: er zijn verschillende designs om uit te kiezen. Je raakt je sleutels zo dus een stuk minder snel kwijt. 

Diefstal van waardevolle eigendommen voorkomen

Over inbraak gesproken. Je wilt het natuurlijk niet meemaken, maar je kunt het onmogelijk volledig uitsluiten. Inbrekers zijn steeds geniepiger en weten steeds weer manieren te vinden om een woning binnen te komen. Stop je dierbare spullen daarom in een inbraakwerende kluis. Elke kluis is brandwerend of inbraakwerend, maar de mate van wering kan verschillen. Let op de waardeberging: hoe hoger deze is, hoe hoger de weerstand. Kies altijd voor een kluis met een certificaat, om zeker te kunnen zijn van de bescherming. De grootte van de kluis telt tevens mee. Het is maar net waar je de kluis wilt plaatsen en wat je erin wilt stoppen. Hoe meer belangrijke spullen je erin kwijt wilt, hoe groter de kluis moet zijn.

Brandwerende kluizen

Een andere belangrijke optie is een brandwerende kluis. Zo’n kluis is tevens bedoeld om dierbare spullen in te bewaren, maar heeft weer een andere werking. Brandwerende kluizen zijn namelijk op zo’n manier gemaakt om gedurende dertig, zestig, negentig of honderdtwintig minuten spullen te beschermen tegen de gevolgen van brand. De specifieke beschermingstijd verschilt per kluis: kijk hier goed naar. En kies ook hier voor een gecertificeerde kluis, waarmee je daadwerkelijk voor kwaliteit gaat.

Documentenkluis

Heb je met name documenten die je veilig wilt stellen thuis? Van papieren tot paspoort: in een documentenkluis bescherm je je spullen tegen brand. Het gaat over het algemeen om een relatief kleine kluis, waar je dan ook eenvoudig een plekje voor kunt vinden in je woning. Zet ‘m bijvoorbeeld in je thuiskantoor, om maar iets te noemen.

Laptopkluis

Is het voor jou juist belangrijk om je laptop veilig te kunnen bewaren? Dan kun je denken aan een speciale laptopkluis. Laptops passen perfect in dergelijke kluizen. Het is natuurlijk wel zaak om rekening te houden met inch. De meeste laptops gaan tot maximaal vijftien inch, waar deze kluizen doorgaans op zijn ingericht. Kijk dit voor de zekerheid goed na.

Gerelateerde artikelen

Back to top button