Overig

Zo stel je met budget een baby outfit samen!

Er wordt wel eens gezegd dat een kind opvoeden even veel kost als een huis kopen. Besparen op bepaalde vlakken is dan ook mooi meegenomen. Als je kinderen nog klein zijn, zijn de grootste kosten voornamelijk pampers en babykleding. Mooie kleding hoeft daarom niet altijd duur te zijn. Als je weet waar je op moet letten, vind je zonder problemen goedkope babykleding! 

Koop kleding tweedehands

Wanneer je baby net geboren is, groeien ze enorm snel. Kleding die je koopt, kan vaak maar enkele weken gedragen worden voor ze er te groot voor zijn. Om wat geld te besparen op babykleding kan je ervoor kiezen om je kleding tweedehands te kopen. Dit kan via zoekertjes op sociale media, maar er zijn ook verschillende winkels en webshops waar je tweedehands babykleding kan vinden. Dit zijn vaak kleren die maar enkele keren zijn gedragen en dus zo goed als nieuw zijn. 

Indien je niet echt fan bent van tweedehands babykleding en liever nieuwe goedkope babykleding zoekt, zijn er ook nog verschillende mogelijkheden. 

Hou sales en outlets in de gaten

Net zoals er voor volwassenen sales en outlets zijn, zijn die er ook voor babykleding. Bij een outlet worden de collecties van de afgelopen jaren opgekocht om deze aan een goedkopere prijs te kunnen verkopen. Op deze manier wordt er veel minder kledij weggegooid.

Een voordeel hiervan is dat je duurdere merken, die je normaal nooit zou kopen, aan veel lagere prijzen vindt. Outlets verkopen vaak kleding aan de helft van de prijs. Ideaal wanneer je een beperkt budget hebt! 

Een ander voordeel bij babykleding is dat je ook meteen grotere maten kan aankopen. Wanneer je kleine spruit te groot wordt voor een bepaalde maat, heb je een kleine voorraad en kan je meteen overschakelen naar een grotere maat.

Verkoop kleding dat te klein is geworden

Om wat budget vrij te maken voor nieuwe kleding kan je altijd kleertjes verkopen die te klein zijn geworden voor je zoontje of dochtertje. Je maakt er iemand anders gelukkig mee en zo heb je wat extra budget om je baby weer te voorzien van leuke kledij! 

Als je zelf ook wat handig en creatief bent aangelegd, kan je dat extra geld ook gebruiken om stof te kopen en zelf kledij te maken. Je vindt online enorm veel gratis patronen waarmee je aan de slag kan. Het neemt meer tijd in beslag, maar je haalt er veel voldoening uit. Daarnaast ben je er ook zeker van dat de outfit van je baby uniek is!

Gerelateerde artikelen

Back to top button