InterieurVerhuizen

Zo bescherm je je inboedel tijdens een verhuizing

Hoera, je gaat verhuizen! Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe krijg je je volledige inboedel veilig over naar je nieuwe stek? Niet alle onderdelen van de inboedel zijn gemakkelijk te verhuizen. Van noppenfolie tot kartonnen hoekprofielen, hier lees je hoe je je spullen het beste kunt beschermen tijdens een verhuizing.

1. Inpakken

Het beschermen van je spullen begint natuurlijk al bij het inpakken van je inboedel. Het lijkt wellicht efficiënt om zoveel mogelijk spullen in één verhuisdoos te doen, maar als het gaat om kwetsbare spullen is dat zeker niet verstandig. Door een doos (te) vol te proppen, loop je kans dat de inhoud bij het verplaatsen tot verdrukking komt en je spullen beschadigen. Stop dan ook je handdoeken, lakens, dekens en theedoeken niet in een aparte verhuisdoos, maar gebruik ze om losse spullen mee in te pakken. Ecologisch en economisch: win-win! Niet genoeg inpakmateriaal in huis? Schaf dan noppenfolie aan of duik eens de papierbak in en gebruik oude kranten!

2. Afdekken

Na het inpakken van je inboedel, volgt het afdekken. Het is belangrijk dat je je spullen tijdens het verplaatsen veilig afdekt. Dit geldt met name voor de onderdelen van je inboedel die niet in dozen te stoppen zijn. Gebruik (verhuis)dekens of speciaal beschermfolie die je tussen je meubelstukken legt tijdens het vervoeren van je spullen. De dekens zijn zacht en vangen de grootste stoten en schokken op. Besteed extra aandacht aan randen en hoeken. Dit is veelal het meest kwetsbare deel van meubelstukken. Dek de randen en hoeken zorgvuldig af met (verhuis)dekens of schaf speciale schuim- of kartonnen hoekprofielen aan.

3. Verplaatsen

Naast het inpakken en afdekken is het ook van belang je spullen voorzichtig mogelijk te verplaatsen en vervoeren. Je kunt gebruik maken van een verhuislift om je inboedel zo veilig en gemakkelijk mogelijk van de ene naar de andere verdieping te verplaatsen. Bovendien is er ook voorzichtigheid geboden tijdens het rijden van de verhuiswagen. Pas op met scherpe bochten, drempels en stoepjes. Te spannend om zelf te doen? Je kunt de verplaatsing ook overlaten aan een verhuisservice.

Gerelateerde artikelen

Back to top button