AccessoiresInterieurWoonkamer

Modern interieur met houten jaloezieën

Het belang van gordijnen in je interieur mag je niet onderschatten. Ze moeten bij je meubels en dus bij de stijl van je interieur passen. Je hebt verschillende opties waaruit je kan kiezen. Zo zijn er onder meer rolgordijnen of vouwgordijnen. Tegenwoordig komen houten jaloezieën ook steeds meer op de voorgrond. Ze passen in elk interieur en ze hebben daarnaast ook heel wat voordelen.

Hoe de juiste jaloezieën kiezen?

Wanneer je houten jaloezieën gaat kopen, moet je met een aantal zaken rekening houden. De breedte van je raam bepaalt ook de breedte van de lamellen. De lamellen zijn de houten strookjes waaruit je jaloezieën zijn opgebouwd. Indien je een kleine raam hebt, kan je beter ook een kleinere lamelbreedte kiezen. Bij grotere ramen kies je voor bredere lamellen. Zij accentueren de breedte van de ruimte goed. 

Indien je echt voor kwaliteitsvolle jaloezieën wil gaan, kan je ze beter op maat laten maken. Bij de standaardmaten is de kans groot dat ze niet mooi aansluiten op je interieur omdat ze vaak net te groot of te klein zijn. In dat geval verliezen een groot deel van hun charme. Wanneer je ze op maat laat maken, ben je er zeker van dat ze perfect in je ruimte zullen passen.

De kleur van de houten jaloezieën is natuurlijk heel erg belangrijk. Je kan kiezen voor kleuren die in je meubels ook terugkomen. Bij een moderne inrichting passen donkere kleuren vaak erg goed. Bij houten jaloezieën kan je daarnaast ook nog de houtsoort kiezen. Niet elke houtsoort heeft namelijk dezelfde nerfstructuur.

Voordelen van houten jaloezieën

Een van de grootste voordelen van houten jaloezieën is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Wanneer je ze helemaal dichtdoet, zorgen ze er namelijk mee voor dat de koude van buiten niet naar binnen komt. De warmte die zich in het huis bevindt, blijft ook beter behouden. In de zomermaanden is dit natuurlijk net omgekeerd. 

Je zou het misschien niet denken, maar houten jaloezieën isoleren ook geluiden van buiten. Indien je aan een drukke baan woont, worden harde geluiden afgezwakt door de jaloezieën. Ook binnenshuis is de akoestiek beter, ideaal wanneer je kinderen hebt. 

Een ander voordeel is de lichtinval die door de jaloezieën wordt gecreëerd. Het zorgt voor een warme gloed die je huis binnenkomt doordat het zonlicht niet wordt weerkaatst op de houten lamellen. Daarnaast hebben houten jaloezieën ook iets meer uitstraling dan bijvoorbeeld aluminium jaloezieën.   

De jaloezieën zijn ook heel snel schoon te maken. Wanneer je ze volledig sluit, moet je ze met een natte doek enkel afstoffen langs beide kanten. 

Eenvoudig in onderhoud en mooie uitstraling: een perfecte combinatie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button