Badkamer

Zo maak je van je badkamer een spa

Wil je na een lange dag op het werk echt even bijkomen? Dan hoef je daarvoor niet naar een spa. Als je toch je badkamer wilt gaan verbouwen, kun je namelijk je badkamer om laten bouwen tot je eigen persoonlijke spa. Zelfs als je niet al te veel budget hebt, kun je toch baden in luxe. Aan de hand van wat handige tips kun je je badkamer de wellness look geven die je doet denken aan een bezoek van een spa.

Onderdelen spa badkamer

Als je je badkamer om wilt toveren tot een spa, mogen een aantal elementen echt niet ontbreken. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen door je douchekop te vervangen door een regendouche. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om meer natuurlijke materialen te gebruiken. En wil je echt ontspannen? Dan kun je ervoor kiezen om surround sound met speciale verlichting in je badkamer in te laten bouwen. Zo kom je maximaal tot rust.

Regendouche

Een van de grootste misverstanden als het aankomt op badkamers, is dat de regendouche veel water verbruikt. Er zijn verschillende regendouches die relatief zuinig met warmte, energie en water omgaan. In de badkamers van Baden+ vind je dan ook de laatste trends als het aankomt op prettig douchen. Het sproeipatroon van zo’n douchekop is anders dan je gewend bent, waardoor het voelt alsof je een heerlijke warme regenbui over je heen krijgt. Op die manier kom je echt tot ontspanning. Een regendouche vind je vaak terug in de spa en tegenwoordig dus ook in de badkamer thuis!

Natuurlijke materialen

De spa is vaak uitgerust met allerlei natuurlijke materialen. Ook als je geen groot budget hebt om een spalook te creëren, kun je toch al een heel eind komen met wat slimme keuzes. Er zijn verschillende materialen die lijken op de natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld teak en bamboe. Een spa heeft vaak materialen zoals rivierrotsen. Deze rotsen zijn aan de prijs en wellicht wat te veel van het goede voor een normale badkamer. Maar door te kiezen voor een rivierrotsvloer, is het toch mogelijk de stijl in huis te halen. Een dergelijke vloer mat bestaat uit verschillende stenen en heeft een sterke achterkant. Zo kun je rustig op de mat gaan staan, zonder dat deze uit elkaar valt. Je kunt ook kiezen voor goedkopere houten meubels. Zo krijg je toch die typische spalook in je badkamer, zonder dat je er veel geld aan uit hoeft te geven.

Je vindt deze natuurlijke materialen ook terug in de badkamer inspiratie van Baden+. Zo breng je rust in je badkamer, tegen een zeer gunstige prijs.

Sfeer in je badkamer

De meeste spa’s spelen rustgevende muziek af terwijl je ontspant. Het is relatief simpel om zelf ook rustgevende muziek of natuurgeluiden in je badkamer te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen, is een Bluetooth-speaker aan te schaffen. Deze koppel je aan je smartphone, zodat je de muziek die je wilt horen kunt afspelen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om ledverlichting in de badkamer aan te laten brengen. Er zijn zelfs systemen waarmee het mogelijk is om het geluid en de verlichting aan elkaar te koppelen. Door gebruik te maken van ledverlichting met zachte kleuren, kom je meer tot rust. 

Verder kunnen sommige Bluetooth-speakers bestuurd worden met spraakherkenning. Op die manier hoef je niet met natte handen aan je smartphone te zitten om deze te bedienen. Je hoeft alleen maar je favoriete speellijst samen te stellen, en te genieten uiteraard!

Gerelateerde artikelen

Back to top button