Klussen

Zo kun je goedkoop genieten van een koeler huis tijdens de zomer

Heb jij in de zomer last van een woning die enorm warm wordt? Dan is het tijd om daar iets aan te doen! Door het plaatsen van zonwering zorg je er direct voor dat je woning veel koeler aanvoelt in de zomer. Goedkope Sunwise screens geven de zon geen kans om je woning door de ramen op te warmen. In dit blog bespreken we meerdere goedkope manieren om je woning koeler te maken in de zomer.

Zonwering plaatsen voor een koeler huis

Het plaatsen van een zonwering zonder boren geeft je de mogelijkheid om de woning koeler te maken in de zomer. De zonwering zorgt er namelijk voor dat de zonnestralen niet meer via de ramen in de woning kunnen komen. Omdat deze zonnestralen warm zijn, dient de zonwering als een isolatie. Het voordeel aan dit type zonwering is dat je het niet permanent hoeft te plaatsen. Er worden namelijk geen gaten geboord om de zonwering definitief op te hangen. De zonwering houdt op deze wijze tot wel 97% van de warmte van de zon tegen. Hierdoor profiteer je direct van een koelere woning en een makkelijker te reguleren temperatuur.

Isolatie plaatsen in de woning

Om ervoor te zorgen dat het klimaat in de woning beter te regelen is, zijn er verschillende mogelijkheden om isolatie te plaatsen. In veel gevallen is het plaatsen van isolatie in je woning erg prijzig, maar er zijn ook manieren om het goedkoop te doen. Je kunt bijvoorbeeld al gemakkelijk tochtstrips plaatsen om je woning te isoleren. Deze zorgen ervoor dat er minder lucht van buiten naar binnen kan komen, waardoor de kou in de woning bewaard blijft. Vervolgens hoef je de airco veel minder vaak aan te doen en blijft je woning een aangename temperatuur houden.

Ramen en deuren dichthouden

Het is in de zomer belangrijk dat je de buitentemperatuur niet door laat komen in de woning. In de zomer is het doorgaans veel warmer buiten dan dat je in je woning wilt hebben. In dit geval is het belangrijk om ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Op deze manier kun je de temperatuur in huis gemakkelijk reguleren, zonder dat je met invloeden van buitenaf te maken krijgt. Zorg er vervolgens voor dat je de ramen en deuren pas open zet als de temperatuur buiten lager is dan het binnenklimaat. Daarbij kan het ook goed helpen om gordijnen gesloten te houden gedurende de dag. Dit zal er, samen met de zonwering, voor zorgen dat je huis zo koel mogelijk blijft. Daarnaast kun je met een airco de temperatuur in huis veel beter regelen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button