Woontrends

Zijn zinken dakgoten de moeite waard?

Hoewel zinken goten iets meer kosten en extra mankracht kunnen vergen om ze te installeren, bieden ze ook veel voordelen ten opzichte van dakgoten in andere materialen. Dit is vooral te danken aan hun naadloos ontwerp. Een dakgoot vervangen is minder snel nodig als je kiest voor zink. Ze zijn ook de meest populaire dankgoten, omdat ze gemiddeld 40 jaar meegaan. Maar er zijn nog meer voordelen die we hieronder voor je hebben verzameld.

Verminderde lekkage en verstoppingen

Een van de meest voorkomende problemen die standaard sectionele goten teisteren, zijn lekken. In de meeste gevallen treden lekken op rond het gebied van de voeg waar twee gootdelen met elkaar zijn verbonden. In vergelijking met een zinken dakgoot heeft deze zeer weinig voegen, waardoor het aantal lekken en gaten wordt verminderd. Ook maakt de opstelling van sectionele goten ze vatbaar voor verstoppingen. Bladeren, dennennaalden, twijgen en ander vuil zijn veelvoorkomende boosdoeners die zich in dakgoten kunnen verzamelen, omdat ze vast komen te zitten op de plaatsen waar gewrichten hechten en scheiden. Daarom raken de meeste dakgoten verstopt als dit vuil zich begint te verzamelen en het water niet vrij in je dakgoten kan stromen. Een zinken dakgoot beschermt tegen verstoppingen, omdat er maar heel weinig voegen zijn waar de kans op verstoppingen het grootst is.

Verbeterde functionaliteit, esthetisch aangenaam en lage onderhoudskosten

Zinken dakgoten worden aangepast aan de afmetingen en constructie van je huis. Daardoor zijn er enkel verbindingen aanwezig op de hoeken van het dak en de regenpijpen, waardoor problemen worden verminderd en een dakgoot vervangen minder vaak nodig is. Hun vloeiende karakter maakt het ook eenvoudig voor water om vrij te stromen en te werken zoals verwacht. En met hun esthetisch aangename karakter draagt een zinken dakgoot bij aan de aantrekkingskracht van een huis. Ze kunnen worden geverfd om bij de buitenkant van je huis te passen. Maar je kiest ze ook in een oorspronkelijke vorm die jarenlang mooi blijft met een geëmailleerde afwerking. Daarnaast leiden minder lekken en verstoppingen tot minder vuil, minder corrosie en minder reparaties. Bovendien trekken zinken dakgoten minder snel eekhoorns, vogels en andere dieren aan die liever een verstopte goot hebben om hun intrek te nemen. Houd er wel rekening mee dat je de ondersteuning, zorg en aandacht van een professional nodig hebt bij het selecteren van een zinken dakgoot voor je huis. Hierdoor ben je verzekerd van een dakgootsysteem dat is ontworpen om lang mee te gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button