Klussen

Het verschil tussen multiplex en triplex plaat op maat

Multiplex en triplex plaat op maat uitkiezen

Voor een kunst-, decoratie- of interieurproject is triplex plaat op maat ideaal. Dit fraaie plaatmateriaal van houtfineerlagen met een natuurlijke uitstraling is er in diverse kleuren en uitvoeringen, zoals populieren- en berkentriplex. Ook als je gaat voor multiplex op maat, dan kies je de variant die het beste bij je project past. Multiplex is bijvoorbeeld gemaakt van berkenhout, populierenhout, beukenhout of okoumé, een Afrikaanse houtsoort die goed tegen vocht kan en ook geschikt is voor buitengebruik.

Triplex en multiplex platen van hardhout en zachthout

De plaatmaterialen triplex en multiplex lijken op elkaar. Een triplex plaat op maat is gemaakt van drie houtfineerlagen, terwijl voor multiplex op maat vijf of meer lagen zijn gebruikt. Je hebt de keuze uit hardhoutsoorten en zachthout. Zo is een plaat van berkenhout harder dan een plaat van populierenhout en heeft het materiaal een authentieke houtlook. De uitstraling van populieren multiplex of triplex is warmer en zachter. Heb je een watervaste plaat nodig, dan zijn platen van okouméhout – waarvan de lagen met watervaste hars zijn verlijmd – een goede keuze.

Houtachtige plaatmaterialen van verschillende diktes en afmetingen

Triplex is verkrijgbaar met een dikte van 3 of 4 millimeter. Je kan het bestellen in de breedte- en lengtematen die je nodig hebt. Multiplex platen hebben een dikte van 6 tot 18 millimeter. Als je het door de specialist netjes op maat laat zagen, dan kan je kiezen of de nerf met de langste of juiste met de kortste zijde van de plaat wordt meegezaagd. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat de plaatmaterialen die ze gebruiken duurzaam worden geproduceerd. Platen met het FSC-keurmerk voldoen aan strenge eisen op het gebied van verantwoord bosbeheer. Ook garandeert dit keurmerk dat de bosarbeiders kunnen rekenen op voldoende loon en verantwoorde arbeidsomstandigheden.

Multiplex en triplex nauwkeurig op maat laten maken

Plaatmaterialen bestel je tegenwoordig makkelijk online. Ook triplex plaat op maat en multiplex op maat kan je in elke gewenste afmeting laten zagen. Een van de bedrijven die je platen tot op de millimeter nauwkeurig voor je op maat zaagt, is Greenbasic. Dit kleinschalige bedrijf uit Bennekom biedt werkplekken aan jongeren met autisme, die de bestellingen inpakken en klaarmaken voor verzending. Dankzij dit werk ontwikkelen zij vaardigheden die het mogelijk maken om door te stromen naar ander werk of een opleiding.

Gerelateerde artikelen

Back to top button