AccessoiresWoontrends

Wat is het nut van buitenlampen met sensors?

Het belang van buitenlampen en verlichting vergeleken met binnenlampen wordt vaak onderschat door mensen. Dit komt omdat je voornamelijk binnenshuis leeft in vergelijking met de tijd die je buiten doorbrengt. Wanneer je een voor- of achtertuin hebt of een balkon kan buitenverlichting echt het verschil maken! Naast gewone buitenlampen die je met de hand kunt bedienen, heb je ook buitenlampen met sensors die automatisch aan gaan wanneer zij beweging detecteren. Het nut van buitenlampen met sensors? Dat leggen we hier uit.

Het nut van buitenlampen met sensors

Vooral tijdens de donkere winterdagen is verlichting voor ons als mens erg belangrijk om beter te kunnen zien. In de winter kan het al gauw rond 4 uur in de middag hartstikke donker zijn en kom je zonder verlichting thuis van bijvoorbeeld je werk. Een buitenlamp met sensor kan erg belangrijk zijn voor de veiligheid. Verlichting die werkt met een sensor zorgt voor noodzakelijk licht wanneer iemand buiten loopt, wat ongelukken kan voorkomen. Een stoeptegel die omhoog staat of een tak die over het tuinpad ligt kunnen eerder worden gezien door een voetganger en ontweken worden. Daarnaast draagt een buitenlamp met sensor ook bij aan inbraakveiligheid. Inbrekers zullen snel afgeschrikt worden wanneer er vol een lamp op hen schijnt. Het plots aangaan van buitenverlichting zal ook de aandacht van de omgeving trekken, precies wat een inbreker niet wil.

Soorten buitenlampen met sensors

Naast allerlei verschillende soorten buitenlampen zijn er ook nog verschillende soorten sensors. Zo kun je kiezen voor een licht-donker sensor, ook wel een schemerschakelaar genoemd. Deze schakelaar zorgt dat je buitenverlichting aan gaat automatisch wanneer het buiten donker wordt en gaat pas uit wanneer het ‘s ochtends weer licht wordt. Naast een licht-donker sensor, is een buitenlamp met bewegingssensor ook in winkels te vinden. Vergeleken met een licht-donker sensor is deze variant een stuk energiezuiniger. Dit komt omdat deze buitenlamp alleen aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Bewegende blaadjes en/of takken worden niet door deze sensor opgepakt, alleen als er bijvoorbeeld mensen voorbij lopen. Met deze opties bestaat er altijd een buitenlamp met sensor voor elke tuin!

Nog meer bijkomende voordelen van buitenlampen met sensors

Naast eerder genoemde voordelen, geeft een buitenlamp met sensor ook nog eens sfeer. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een warme kleur, maak je van jouw donkere tuin zo een gezellige plek om ‘s avonds te zitten of langs te lopen. Buiten dat buitenlampen met sensors verschillende vormen van veiligheid bieden, zijn ze ook nog eens super handig! Zo hoef je nooit meer blind te zoeken naar het sleutelgat van jouw voordeur of bij te schijnen met je telefoon om de deur te kunnen openen. Wil je naast buitenlampen met bewegingssensor nóg meer op je energierekening besparen? Dan kun je ook nog kiezen voor buitenlampen op zonne energie. Deze lampen zetten de zon die zij overdag opvangen om in energie om ‘s avonds te kunnen branden. Naast dat deze lampen energiebesparend zijn geven ze ook nog eens ontzettend veel sfeer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button