Klussen

Zelf jouw droomhuis bouwen

Het vinden van dé perfecte woning blijkt vaak een lastige opgave. Zeker als er sprake is van een oververhitte woningmarkt kan het bemachtigen van een woning lastig zijn. Lukt het jou inderdaad maar niet om er op de woningmarkt tussen te komen? Of vind je simpelweg geen woning die aan jouw wensenlijstje voldoet? Kies er dan voor om zelf een huis te gaan bouwen en realiseer je eigen droomhuis!

Kosten voor de bouw van een woning

Veel mensen dromen ervan om ooit zelf een huis te bouwen. Maar voor een groot deel van deze groep mensen blijft het bij dromen. Ze zijn veelal in de veronderstelling dat het bouwen van een huis heel kostbaar is. Maar is deze aanname eigenlijk wel terecht? Want wat kost een huis bouwen eigenlijk? Uiteraard kun je de kosten zo gek maken als je zelf wilt. Maar in de basis hoeft de prijs voor jouw droomwoning niet buitensporig te zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een cataloguswoning uit de catalogus? Dan kun je aanzienlijk op de kosten besparen. Een cataloguswoning is een woning die al vaker gebouwd is. Dit zorgt voor een gecombineerde inkoop van materialen waardoor de prijs lager ligt. 

Welk woningtype past bij jou?

Uiteraard hangt de prijs van jouw woning ook af van het woningtype dat je kiest. Er zijn allerlei verschillende soorten woningtypen die je kunt laten bouwen. Wil jij graag een riante woning op een groot stuk grond bouwen? Dan is een villa het perfecte woningtype voor jou. Of zoek je misschien een woning waar meerdere mensen onder één dak in gescheiden leefruimten kunnen leven? Dan is een kangoeroewoning een uitkomst. Dit woningtype wordt veelvuldig gekozen door mensen die een mantelzorgrelatie met familieleden hebben. Vanwege de verzorgende rol is het fijn om dichtbij elkaar te wonen. Maar uiteraard is een stukje privacy ook belangrijk. In deze buidelwoning worden deze twee aspecten perfect met elkaar gecombineerd. Welk woningtype past het beste bij jou?

Zelf bouwen versus kopen 

Het gros van de mensen in de maatschappij kiest voor het kopen van een bestaande woning. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Het kopen van een bestaande woning wordt vaak als gemakkelijk gezien. Maar dat is het met een oververhitte woningmarkt niet. Daarnaast is het haast onmogelijk om een woning te vinden die aan jouw complete wensenlijstje voldoet. Als je zelf een woning gaat bouwen heb je niet te maken met biedingen en onzekerheid. En het is ook nog eens mogelijk om jouw complete wensenlijstje in de woning te verwerken. Het zelf bouwen van een woning is dus op diverse vlakken voordeliger dan een bestaande woning kopen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button