Tuin

Altijd een fraaie groene tuin

Wil jij het hele jaar door, ook in de herfst- en wintermaanden, een fraaie groene tuin hebben? Dat is mogelijk! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de juiste groenblijvende beplanting. Vaak wordt er gedacht dat de natuur minder mooi wordt als de winter zijn intrede maakt. Maar deze opvatting is niet geheel terecht. Jij kunt dankzij diverse groenblijvende plantensoorten namelijk het hele jaar door een fraaie groene tuin hebben. 

Geef onkruid geen kans

Een mooie groene tuin kan eenieder realiseren. Ook degene die een hekel heeft aan het wieden van onkruid. Heb jij in de basis een hele mooie groene tuin? Maar steekt onkruid de kop op zodra jij het weghaalt? Kies dan voor bodembedekkers. Deze fraaie groene plantjes zorgen ervoor dat jouw tuin er mooi groen uitziet. Maar daarnaast zorgen ze ervoor dat onkruid geen kans krijgt. Er is door deze plantjes namelijk simpelweg geen ruimte voor onkruid om te groeien. De aanschaf van deze groene plantjes is dus om meerdere redenen een slimme keuze. Enerzijds verfraaien ze de uitstraling van jouw tuin. En daarnaast maken ze jouw tuin onderhoudsvriendelijker doordat ze onkruid geen kans geven. 

Mooie groenblijvende haagplanten

Je tuin is het verlengde van je woning. Het betreft een extra stukje woonoppervlak in de buitenlucht. Beschik jij over een tuin? Dan is het zonde om deze niet optimaal te benutten. Geniet jij in de zomermaanden volop van jouw tuin? Maar houd je in de herfst- en wintermaanden liever de gordijnen dicht vanwege het grauwe aangezicht? Dan is het tijd voor verandering! De herfst en de winter hoeven namelijk geen reden te zijn voor een ongezellige tuin. Je kunt ook in deze seizoenen gewoon van een groene tuin genieten. Plant bijvoorbeeld een laurierhaag. Met groenblijvende planten zoals deze geniet je het hele jaar door van een mooie groene tuin.

Groen dak: een duurzame keuze

Een groene omgeving draagt bij aan het welzijn van de mens. Het is gezond om je tussen de bomen en planten in de buitenlucht te begeven. Een tuin is dan ook met recht een stukje rijkdom te noemen. Het draagt namelijk op verschillende manieren bij aan jouw welzijn. Maar niet alleen voor jouw welzijn is een fraaie groene tuin belangrijk. Ook voor de biodiversiteit in de natuur zijn planten en bloemen onmisbaar. Wil jij een optimale bijdrage leveren aan de optimalisering van de biodiversiteit in jouw omgeving? Dan kun je ook nog kiezen voor een sedumdak. Want waarom zou je het groen beperken tot jouw tuin als jouw dak ook groen kan zijn? Precies! Verreik jouw tuin én woning met groen!

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button