Tuin

Zelf een trampoline ingraven

Story Highlights
  • Trampoline in de tuin is een verrijking
  • Graaf zelf je trampoline in
  • Ook geschikt voor volwassenen

Het is niet altijd even gemakkelijk om je kinderen bezig te houden. Je kan ze voor de televisie plaatsen of een spel laten spelen op de computer, maar daar verliezen ze ook vaak snel de interesse in. Daarnaast is het ook beter als je ze buiten kan laten spelen. De buitenlucht doet kinderen altijd goed.

Laat je kinderen zich uitleven op een trampoline.

Een trampoline kan een goede investering zijn om je kinderen bij goed weer buiten te krijgen. Er zijn trampolines is alle groottes en in alle prijsklassen. Heb je een grote tuin, dan kan de trampoline 366 een optie zijn. Dit is een trampoline die 366 centimeter breed is. Dit is een heel toegankelijk maat en is ook groot genoeg om er meerdere kinderen tegelijk op te laten springen. Een onmisbaar element bij een trampoline 366, of bij een andere trampoline, is een beschermrand. Ze beschermen niet enkel je kinderen wanneer ze vallen, ze zorgen er ook voor dat de veren bedekt zijn. Als je kinderen vallen, vallen ze toch iets zachter. Het is dus zeker aan te raden om een beschermrand ineens mee aan te kopen.

Een inground trampoline

Een ingegraven trampoline, ook een inground trampoline genoemd, heeft een aantal voordelen ten opzichte van een trampoline op poten. Dit type trampoline wint steeds meer aan populariteit omwille van de veiligheid. Zo is het bijvoorbeeld veel makkelijker, en dus veiliger, om op en af de trampoline te stappen. Deze trampolines hebben ook een aangepaste rand zodat er geen speelgoed of andere voorwerpen onder de trampoline kunnen komen. Net zoals bij een trampoline op poten, zijn er voor inground trampolines ook veiligheidsnetten beschikbaar.

Daarnaast is het ook niet zo moeilijk om zelf een trampoline in te graven. Vooraf moet je natuurlijk beslissen hoe groot je trampoline moet zijn. Wanneer je dit hebt bepaald en wanneer je dit ook hebt afgemeten in je tuin, kan je beginnen graven. Let wel op dat de put uiteindelijk de vorm van een kom moet hebben. Het diepste punt moet dus in het midden komen. Je kan best ook eerst wat te weinig uitgraven in de breedte. Het is veel eenvoudiger om je put daarna nog breder te maken dan de put terug kleiner te maken indien hij wat te groot is. Na het graven kan je beginnen aan het monteren van de trampoline en de afwerking.

Voordat je kinderen zich kunnen uitleven, kan je best de trampoline zelf eerst uittesten.
De ideale manier om het kind in jezelf nog eens naar boven te halen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button