Interieur

Raamdecoratie ideeën

Story Highlights
  • Kies voor reguliere gordijnen
  • Ook interessant zijn plissegordijnen
  • Verduisterende gordijnen in de slaapkamer

Het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie is ontzettend leuk, maar kan ook erg lastig zijn. Er zijn immers zoveel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen! De keuze die je maakt is grotendeels afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, jouw eisen aan de raamdecoratie en de huidige woonstijl van jouw interieur. De raamdecoratie moet simpel gezegd niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij jouw interieur. Met de volgende tips helpen we je alvast een eindje op weg.

Soorten raamdecoratie

Er zijn talloze soorten raamdecoratie waar je uit kunt kiezen, bekijk bijvoorbeeld eens het ruime assortiment van Powered Blinds. Veel mensen kiezen voor ‘gewone’ gordijnen, omdat deze voor een bepaalde sfeer zorgen in de kamer. Heb je een moderne kamer? Dan kan het juist mooi zijn om te kiezen voor rolgordijnen of plisségordijnen. Deze gordijnen hebben een strakker design waardoor ze goed in een modern interieur passen. Bovendien zorgen deze gordijnen voor een goede zonwering en isolatie zodat je meer comfort ervaart. Vind je rolgordijnen te strak, dan kunnen vouwgordijnen een goede middenweg zijn. Deze gordijnen brengen de sfeer van hangende gordijnen, maar de functionaliteit van een rolgordijn.

Materiaalkeuzes

De keuze van het materiaal is vooral afhankelijk van jouw behoeftes. Om sfeer te creëren heb je een bepaalde mate van licht in de kamer nodig. Dan wil je niet dat de gordijnen compleet verduisteren. In de slaapkamer is een goede verduistering juist noodzakelijk. Door daar te kiezen voor een verduisterende stof, zal je jouw nachtrust bevorderen. De kleur van de stof is ook belangrijk. Wie een modern interieur heeft, zal eerder kiezen voor lichte en frisse kleuren. Een landelijk interieur vraagt juist om gordijnen met een warme kleur die de knusse sfeer benadrukken. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan de verkoper om advies zodat jij altijd de beste keuze maakt.

Elektrische raambekleding

Wil je bij het kiezen van nieuwe raambekleding direct gaan voor maximaal comfort? Kies dan elektrische raambekleding. Door middel van wandbediening of een afstandsbediening kun je jouw gordijnen dan voortaan elektrisch sluiten of openen. Het is zelfs mogelijk om programma’s in te stellen waarmee je de bediening van de gordijnen volledig automatiseert. Dat is niet alleen handig wanneer je thuis bent, maar zorgt ook voor extra veiligheid wanneer je niet aanwezig bent. Door de geautomatiseerde activiteit in je woning wordt de kans op inbraak tijdens je vakantie aanzienlijk verkleind.

Raamdecoratie op maat

Om maximaal te profiteren van je gordijnen is het belangrijk dat deze goed aansluiten op je raamkozijn. Alleen dan weet je dat je verzekerd bent van goede verduistering, isolatie en privacy. Het is daarom altijd aan te raden om raamdecoratie op maat te laten maken. Je zal merken dat een investering in op maat gemaakte raamdecoratie zich direct terugbetaalt in meer comfort. Bovendien ziet het er ook nog eens mooier uit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button