Interieur

Raamdecoratie voor kunststof kozijnen

Story Highlights
  • Kies voor gemak van elektrische raamdecoratie
  • Plaatsen zonder boren
  • Laat raamdecoratie op maat maken

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is op zich al een hele klus. Als je kunststof kozijnen hebt, zijn er echter nog meer zaken om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk niet in je kunststof kozijnen boren om de raamdecoratie te bevestigen. Dat vraagt om een andere manier van decoreren. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor de traditionele raamdecoratie.

Raamdecoratie zonder boren

Normaal gesproken hang je een gordijnrails of ander bevestigingsmateriaal op door middel van schroeven. Dit zorgt voor een stevige verbinding die (zware) gordijnen makkelijk kan dragen. Bij kunststof kozijnen is dit geen optie, je wilt raamdecoratie ophangen zonder de kunststof kozijnen te beschadigen. Om toch raamdecoratie te kunnen bevestigen, zijn er speciale magneetstrippen beschikbaar die zorgen voor een stevige verbinding. Daarnaast kun je kiezen voor een klik- of plaksysteem waarmee je zonder gaten te boren je raamdecoratie aan het raam kunt bevestigen.

Raamdecoratie op maat

Raamdecoratie moet niet alleen functioneel zijn, het oog wil natuurlijk ook wat. Kies daarom voor gordijnen die goed passen bij je interieur. Wie een industriële of moderne woonstijl heeft, zal eerder kiezen voor rolgordijnen of strakke plisségordijnen. Bij een landelijk interieur komen houten jaloezieën of vouwgordijnen juist beter tot hun recht. Welke raamdecoratie je ook kiest: raamdecoratie op maat is altijd de beste keuze. Alleen dan weet je zeker dat de gordijnen precies in je kozijn passen. Een gordijn met de juiste maat staat niet alleen mooier, maar is ook functioneel. Je kunt precies bepalen hoeveel licht je binnenlaat en kunt profiteren van maximale isolatie op warme zomerdagen.

Kies het juiste materiaal

Onderschat nooit het belang van de juiste materiaalkeuze. Zo zal je in de woonkamer vooral een bepaalde sfeer willen creëren, terwijl het gordijn in de slaapkamer vraagt om een grote mate van verduistering. Het materiaal bepaalt hoeveel licht er doorgelaten wordt en in hoeverre het gordijn ook isoleert. Bepaal daarom van tevoren welke behoeftes je hebt in de ruimte waar je raamdecoratie wilt plaatsen. Het kan ook nooit kwaad om je bij de keuze van het materiaal te laten adviseren door een specialist. Als je kiest voor raamdecoratie op maat kun je direct de juiste materiaalkeuze bespreken.

Elektrisch bedienbare raamdecoratie

Wil je nog een stap verder gaan in comfort? Kies dan voor elektrisch bedienbare raamdecoratie. Met een Somfy motor kun je eenvoudig je rolgordijnen, plisségordijnen of vouwgordijnen openen en sluiten wanneer jij wilt. Kies je voor traditionele gordijnen? Dan is de elektrisch bedienbare gordijnrails een goede optie. Je bedient elektrische gordijnen eenvoudig met een wandschakelaar of een afstandsbediening. Dat is niet alleen handig wanneer je veel ramen hebt, maar wat dacht je van dat moeilijk bereikbare raampje in de badkamer? Met een simpele handeling kun je ook daar het raam eenvoudig verduisteren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button