Interieur

Verschillende soorten raamdecoratie

Story Highlights
  • Laat raamdecoratie op maat maken
  • Extra sfeer met vouwgordijnen
  • Kies voor rol- of plissegordijnen

Wie op zoek gaat naar raamdecoratie komt er al snel achter dat er heel veel mogelijkheden zijn. Hoe kies je raamdecoratie die geschikt is voor jouw woning? In de eerste plaats zijn de looks natuurlijk belangrijk, maar je wil meer. Zo moet raamdecoratie de juiste hoeveelheid licht doorlaten om de warmte buiten te houden en je meubels te beschermen. Of je nu kiest voor rolgordijnen of plisségordijnen: raamdecoratie op maat is altijd de beste keuze.

Rolgordijnen op maat

Een rolgordijn is erg geschikt voor ruimtes waar je vooral de zon wilt weren. De zon kan niet alleen vervelend zijn wanneer je televisie kijkt of werkt op je laptop, zonnestralen kunnen ook nog eens de kleur van je meubels beïnvloeden. Een rolgordijn kan dan uitkomst bieden. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de slaapkamer? Dan is de stof van het rolgordijn belangrijk. Kies voor een verduisterende stof zodat de ruimte maximaal wordt verduisterd. Een goed verduisterde slaapkamer zorgt namelijk voor extra slaapcomfort. Wil je nog net een beetje extra luxe? Dan zijn de elektrisch bedienbare rolgordijnen van Powered Blinds een absolute must.

Plisségordijnen voor extra isolatie

Een plisségordijn heeft alle voordelen van een rolgordijn, maar biedt daarnaast ook extra isolatie. Doordat er meer lucht tussen het gordijn en het glas blijft staan, wordt de warmte in de zomer buiten gehouden. Dat geeft dus ook tijdens de warme zomerdagen extra comfort in de woning. In de winter zorgen de gordijnen ervoor dat de warmte juist binnen blijft. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen zodat er altijd een gordijn is dat past bij jouw interieur. Zo zijn er voor de slaapkamer ook plisségordijnen beschikbaar van een verduisterende stof voor maximale verduistering. Elektrisch bedienbare plisségordijnen op maat maken de ruimte helemaal af.

Vouwgordijnen voor meer sfeer

Vind je rolgordijnen en plisségordijnen te strak qua design? Dan passen vouwgordijnen misschien beter bij jouw interieur. Veel mensen vinden vouwgordijnen wat gezelliger aandoen in de woning. Dat komt niet alleen door de minder strakke vormgeving, maar ook door de keuze van het materiaal dat de sfeer in de kamer bepaalt. Ook vouwgordijnen zijn in veel verschillende stoffen leverbaar. Kies je voor een op maat gemaakt vouwgordijn van Powered Blinds, dan weet je zeker dat de pasvorm perfect is. Bovendien kun je dankzij de Somfy motor ook de vouwgordijnen elektrisch bedienen.

De voordelen van raamdecoratie op maat

Het grote voordeel van raamdecoratie op maat is dat deze precies past in het kozijn. Doordat het gordijn goed aansluit kan je maximaal profiteren van zonwering, isolatie en verduistering. Bovendien hoeft raamdecoratie op maat helemaal niet duur te zijn en ontvang je garantie op de gordijnen. Zo weet je zeker dat je de juiste raamdecoratie voor jouw woning kiest.

Gerelateerde artikelen

Back to top button