InterieurWoonkamer

Welke banken zijn trendy in 2022?

De sofa is één van de meest functionele meubelstukken in huis en kan ook het designelement vormen dat de hele woonkamer samenbrengt op een functionele en stilistische manier. De kwaliteit van sofa’s en de beschikbare stijlen zijn nog nooit zo veelzijdig geweest. Maar, zoals in elk tijdperk, zijn er ook in 2022 enkele trends op het gebied van sofa’s die het overwegen waard zijn. In deze blog lees je exact welke banken op dit moment trendy zijn op de markt.

Comfort ontmoet functie 

Dit is de nummer één trend op dit moment: de niet-onderhandelbare eis die ontwerpers horen van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe bank. Misschien komt het doordat we de laatste tijd meer tijd doorbrengen op de bank. Er is echter één ding duidelijk. De banken moeten uiterst comfortabel zijn en je moet er voor langere periode op kunnen zitten. Designers hebben op deze vraag gereageerd met weelderige, oversized comfortabele modulaire slaapbanken die even uniek en comfortabel als stijlvol zijn.

De kleuren voor 2022

Neutrale kleuren zullen altijd een populaire en praktische keuze zijn bij de keuze voor een bank. Dit zal ook niet snel veranderen met wit, crème, camel en grijstinten, waar continue vraag naar is. Maar voor wie meer durft in de kleurkeuze, blijft paars de boventoon voeren. Samen met alle tinten groen, blauw en bordeauxrood, zijn deze kleuren erg populair zijn. De meest opvallende, gedurfde kleurkeuze om een zonnestraal in jouw woonkamer in 2022 te brengen, zijn goud en andere soortgelijke zonnige tinten, zoals geel en oranje.

Vintage geïnspireerde sofa’s 

Of het nu een echte vintage bank is of een eigentijdse bank ontworpen naar het ontwerp van de klassieke vormen uit vroeger tijden, alles wat ooit oud was, is weer nieuw. Inspiratie voor vintage-stijl banken kan variëren van de klassieke, grote jaren ’70 geïnspireerde banken tot de meer delicate Franse stijl met haar fluwelen banken. Uit welk tijdperk je ook jouw inspiratie haalt, vintage raakt nooit uit de mode. 

Eco-stijl banken zijn er ook nog

De vraag naar alles wat milieuvriendelijk is, blijft enorm en dat is niet voor niets. De meesten van ons begrijpen dat we moeten nadenken over onze keuzes en hoe ze onze planeet op de lange termijn beïnvloeden. Enkele van de nieuwste eco-keuzes, zijn banken die ontworpen zijn met natuurlijke vezels, zoals puur linnen, katoen, fluweel en zelfs leer. De kleurkeuze voor eco-ontworpen banken, neigen naar kleuren die de natuur weerspiegelen. Denk hierbij aan crème, camel, bruin of grijs. Een duurzaam ontworpen modulaire banken design is per definitie van hoge kwaliteit en garandeert jarenlang gebruiksplezier.

Volledige metallic afwerkingen

Metalen afwerkingen en details zijn de afgelopen jaren een sterke trend geweest voor meubels en met name voor banken. De verwachting is dat een glimmende metallic afwerking van de bankpoten populair zal blijven als designaccent. Deze metalen afwerkingen kunnen een vleugje hedendaagse glamour geven of een rand toevoegen aan de bank. Dit verbetert uiteindelijk de hele woonruimte. 

Geometrische details

De trend om geometrische vormen te integreren in de woonkamer, is helemaal hot in 2022. Scherpe randen zijn strak en eigentijds, geometrische vormen en patronen zijn onderdeel van het ontwerp van jouw bank. Hetzelfde effect kun je eveneens bereiken door jouw woonkamer op een bepaalde manier in te delen en de manier waarop andere meubels in die ruimte de sfeer beïnvloeden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button