Interieur

Toe aan een exotisch interieur? Maak kennis met mangohout!

Je hebt deze houtsoort vast al regelmatig in woonwinkels en meubelboulevards zien staan, of je daar nu bij stilstond of niet. We hebben het natuurlijk over mangohout: een exotische hardhoutsoort die zich onderscheid door zijn mooie uiterlijk en de duurzame wijze waarop het geproduceerd wordt. Maar weet jij waarom mangohout nou juist zo duurzaam is? En waarom deze houtsoort zo mooi past in een exotisch interieur? Lees snel verder, want we vertellen het je allemaal in dit artikel!

Wat is mangohout precies?

Mangohout is hout dat groeit aan de mangoboom. Die wordt op plantages in warme landen verbouwd voor die lekkere vrucht die eraan groeit: de mango. Een mangoboom groeit razendsnel en kan al binnen vijftien jaar helemaal volgroeid zijn. Wanneer hij echter oud wordt, levert hij steeds minder vruchten op. De boer verkoopt het hout dan aan de houtfabriek, waar het een tweede leven krijgt. Vervolgens kun je er van alles van maken. In de fabriek worden de planken omgetoverd tot bijvoorbeeld een dressoir van mangohout, een TV-meubel of een salontafel. Voor mangohout hoeft geen oerwoud gekapt te worden, wat het een duurzame houtsoort maakt!

Mangohout onderhouden

Mangohout onderhouden is gelukkig super makkelijk. De meubelen zijn in de winkel al behandeld tegen vocht en vuil, waardoor ze niet snel zullen beschadigen of vlekken op zullen lopen. Je kunt ze dus meteen met een gerust hart in gebruik nemen. Verder volstaat het standaard onderhoud: af en toe even afnemen met een licht vochtige doek, stof regelmatig wegnemen en gemorst eten of drinken niet lang laten liggen. Natuurlijk kan mangohout op den duur gaan werken (zoals elke houtsoort dat kan doen), maar dat hoort bij het hebben van een echt natuurproduct.

Richt je woonkamer in met mangohout!

Je kunt van mangohout alles maken. Denk aan een mooie mango salontafel, een eettafel van mangohout, of juist een boekenkast. Door de houtsoort op verschillende plekken in je interieur te laten terugkomen, schep je een mooie eenheid en geef je heel je inrichting een opvallend exotisch tintje. De warme houtsoort doet het in elke stijl goed. Wist je dat het ook beschikbaar is in het zwart? Dat heet mangohout black, en is pas een echte blikvanger! Voor deze uitvoering is het mangohout afgewerkt met een opvallende zwarte lak. Die valt op, maar past tegelijkertijd in vrijwel elke interieurstijl!

Gerelateerde artikelen

Back to top button