Woontrends

Bank voor verwarming

Je bank voor de verwarming. Soms heb je geen andere mogelijkheid omdat je door het formaat van de bank en de indeling van het huis je bank nergens anders kwijt zou kunnen. Eigenlijk zou je bank altijd het kloppend hart van je woonkamer moeten zijn. Wanneer je de woonkamer in wil richten is het altijd een hele puzzel waar dan de bank zou moeten komen te staan. In deze blog lees je alles over waar je een bak juist wel of niet neer zou kunnen zetten.

Hier moet je je bank nooit neerzetten in de kamer

Er zijn vele mogelijkheden om je bak ergens neer te kunnen zetten in je kamer. Zo zou je hem midden in de kamer kunnen zetten, maar ook langs de muur of voor het raam langs. Maar wanneer je erover nadenkt om de bank voor de kachel neer te zetten moet je je nog maar eens achter de oren krabbelen. 

De verwarming heeft als taak om de ruimte lekker warm te stoken. Dat is niet goed mogelijk als de bank er voor komt te staan. De bank neemt de warmte op en wordt daardoor nauwelijks door de kamer verspreid. Hierdoor verspil je heel veel energie want de verwarming zal de hele tijd blijven opwarmen om de ruimte in de woonkamer te kunnen verwarmen. Door de warmte van de kachel zou de stof van je bank ook beschadigd kunnen raken. 

Wanneer kan je een bank wel voor de verwarming neerzetten?

Iedere huiskamer heeft meerdere mogelijkheden om de opstelling van je meubels neer te zetten. Maar ook zijn er kamers die kleiner zijn waardoor de mogelijkheden wat meer beperkt zijn. In dat soort gevallen kan het zijn door ruimtegebrek dat het niet anders kan dan de verwarming achter de bank te hebben. 

Als dit het geval is moet de bank minimaal 20 centimeter van de kachel af staan. Zorg er ook voor dat de gordijnen niet voor de verwarming komen te hangen, dit zou je kunnen voorkomen door jaloezieën op te hangen. Deze kan je boven de verwarming laten hangen. 

Zijn er dingen waar je op moet letten bij het neerzetten van je bank? 

Bij het neerzetten van je bank moet je er voor zorgen dat de bank op voldoende afstand van de kachel komt te staan. Dit zal een minimale afstand van 20 centimeter moeten zijn en maximaal 50 centimeter. Wanneer je een elektrische kachel gebruikt moet je weten dat een elektrische kachel brand zou kunnen veroorzaken als je de bank te lang te dicht bij die elektrische kachel neer zou zetten. 

Zijn er dingen waar je op moet letten bij het neerzetten van je bank? 

Hoe haal je het beste uit je woonkamer zonder je bank voor de kachel te zetten?

Het inrichten van je woonkamer is natuurlijk geen geschreven regel hoe je dat zou moeten doen. Het heeft ook met smaak en persoonlijke voorkeuren te maken hoe je de meubels het best neer kan zetten. Zo zie je dat mensen met een hoekbank de bank vaak strak langs de muur hebben staan. Dit terwijl een hoekbank midden in de kamer ook heel erg gaaf zou kunnen zijn. 

Wanneer de woonkamer ruim genoeg is en je de bank als verdeler van de ruimte neer zou zetten tussen bijvoorbeeld het eetgedeelte en het zitgedeelte kan dat ook een manier zijn om de bank goed tot zijn recht te laten komen. Maar deze indeling zal je dan wel aan moeten spreken. Ook dat heeft weer te maken met persoonlijke smaak. 

Het is ook helemaal niet storend om de bank als verdeler in de kamer te gebruiken. Misschien is het zelfs wel een keer leuk om iets te proberen dat je nog niet eerder geprobeerd hebt. 

Bestaat de perfecte bank en hoe weet je dat? 

Een eerste indruk van een bank geeft eigenlijk al een gevoel van [perfectie. Het is hem of het is hem niet. En dat heeft ook weer allemaal met smaak en persoonlijke voorkeuren te maken. De kwaliteit van de bank speelt ook best een grote rol. 

Het is verstandig meerdere banken te bekijken en bij de banken waarbij je het meest enthousiast was moet je dan nog een keer terugkeren. Je gevoel geeft je dan vanzelf aan welke bank het dan zou moeten worden. Zo kies je de bank die het best bij je past. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button