Overig

Wat zijn de mooiste plekjes van Peru?

Het Zuid-Amerikaanse land Peru heeft een grote aantrekkingskracht op veel avonturiers. Het land is zeer divers en het heeft erg veel te bieden als het gaat om cultuur en natuur. Ben jij een actieve vakantieganger die veel wandelt en van alles wil zien en beleven? Dan is Peru de ideale vakantiebestemming voor jou. In deze blog vertellen we jou wat de mooiste plekjes van het land zijn. 

Plekjes die je niet mag missen

Dé bezienswaardigheid van Peru is Machu Pichu. Deze oude Incastad mag je tijdens je bezoek aan Peru niet mag overslaan. Hij ligt hoog in het imposante Andes gebergte. De route er naar toe start in de gezellige stad Cuzco. Als je hier bent, kan je tevens de Huayna Picchu beklimmen. Deze berg is 2.720 meter hoog en van bovenaf heb je een fenomenaal uitzicht op Machu Pichu. Als je geïnteresseerd bent in archeologie, dan zijn wellicht de bezienswaardigheden Pisac en Ollantaytambo ook interessant.

Peru heeft ook veel prachtige natuur. Zo kan je bijvoorbeeld in het Amazonegebied een boottocht over de rivier maken. Een heel mooie manier om kennis te maken met de bijzondere flora en fauna van dit prachtige gebied. Je zult werkelijk je ogen uitkijken.

Een bijzonder plek waar je zeker ook heen moet, is Rainbow Mountain. Deze 5.200 meter hoge berg is bekend om zijn prachtige regenboogachtige kleuren. Net voorbij de berg ligt ook nog de prachtige Red Valley. Niet je camera vergeten, want je kunt er prachtige foto’s maken.

Altijd al wel eens in een oase willen zijn? De Huacachina is een prachtige oase die te midden van de rode zandduinen ligt. Het is een prachtig meer dat omgeven wordt door enorme palmbomen. Naast het bezoek aan de oase kan je hier ook gaan sandboarden of een Sand Buggy Ride maken. 

In de Colca Canyon tenslotte, kan je de Andes-condors spotten. Deze prachtige vogels hebben een spanwijdte van wel 3 meter.

Wat zijn de mooiste plekjes van Peru?

Zo kom je er

Als je naar Peru gaat, vlieg je naar de hoofdstad Lima. Vandaar kan je met een binnenlandse vlucht, trein of bus doorreizen naar jouw bestemming. Denk eraan dat je altijd met een Europese maatschappij vlieg. Hou ook rekening met eventuele vertragingen of in het ergste geval annuleringen. Heeft jouw vlucht met KLM vertraging vergoeding is dan super eenvoudig aan te vragen. Niet vergeten want dat is zonde en meestal heb je er recht op.

Gerelateerde artikelen

Back to top button