Overig

Wat kan een ontruimingsbedrijf voor je betekenen?

Een ontruimingsbedrijf doet uiteraard aan woningontruiming, maar dit is slechts één van de werkzaamheden. Ontruimers doen meer dan alleen het daadwerkelijke ontruimen. In het onderstaande artikel lees je over de werkzaamheden van een ontruimingsbedrijf zodat je weet wanneer je ze kan inschakelen.

Ontruimen van woningen en kantoren

Uiteraard houden ontruimers zich bezig met het ontruimen van woningen en kantoren. Wanneer een huis leeggemaakt moet worden, bijvoorbeeld door een overlijden, of een kantoor moet worden leeggehaald, bijvoorbeeld door een faillissement, schakel je een ontruimingsbedrijf in. Een ontruimingsbedrijf doet dit met veel zorg en respect, vooral in het geval van een woningontruiming na overlijden is dit belangrijk. Zo kan de inhurende partij in alle rust rouwen.

Het bedrijf zorgt er dan vervolgens voor dat de woning helemaal wordt leeggehaald. Dit gaat niet alleen om de inboedel, maar ook het weghalen van vloeren en behang. Kortom: de woning of het kantoor wordt klaar gemaakt voor een nieuwe eigenaar.

Opkopen van inboedel

Wanneer een ruimte wordt ontruimd kan er ook voor worden gekozen om de inboedel te laten opkopen door het ontruimingsbedrijf. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een zorgkamer wordt ontruimd. In dat geval blijven er vaak veel spullen over die niet meegenomen kunnen worden.

Laat het ontruimingsbedrijf weten welke meubels je zou willen verkopen. De opkoper kijkt vervolgens of de spullen geschikt zijn en komt eventueel met een bod. De inboedel moet wel van degelijke kwaliteit zijn, anders wordt het niet ingekocht.

Bezemschoon opleveren

Wanneer je uit een woning, of kantoor, gaat, is er een grote kans dat je het in een bepaalde staat moet afleveren. Dit staat vaak omschreven in het contract. Een veelvoorkomende eis is dat de woning bezemschoon opgeleverd moet worden.

Dit betekent dat de hele inboedel uit het pand is, de vloeren zijn weggehaald en de muren een neutrale klaar hebben gekregen. Ook dit kan een ontruimingsbedrijf voor je doen. De professionele ontruimers zullen het pand volgens wensen compleet bezemschoon opleveren. 

Overige diensten

Naast deze drie grote werkzaamheden van een ontruimingsbedrijf zijn er nog enkele overige diensten waar ontruimers ook regelmatig voor worden ingeschakeld volgens deze website:

  • Het ontruimen van een vervuilde woning: het kan gebeuren dat een woning zo vervuild is dat er een ontruimingsbedrijf ingeschakeld moet worden. Het is een klus die veel mensen niet zelf willen uitvoeren. De ontruimers zullen de woning ontruimen en schoonmaken.
  • Het weghalen van vloerbedekking: veel mensen kiezen er zelf voor om een pand te ontruimen, maar lopen tegen de vloerbedekking aan. Een ontruimingsbedrijf kan ook alleen woerden ingeschakeld voor het verwijderen van oude vloerbedekking.
  • Inboedelopslag: wanneer er geen ruimte is voor de inboedel, maar je het ook niet wilt verkopen kan je het ook laten opslaan in een tijdelijke inboedelopslag. De inboedel wordt dan in een veilige en droge ruimte bewaard,
  • Archiefvernietiging: bij een bedrijf met veel gevoelige informatie over klanten en werkzaamheden kunnen de ontruimers ook worden ingeschakeld voor archiefvernietiging. De ontruimers zullen deze informatie in discretie vernietigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button