Onderhoud & schoonmaken

Gemakkelijk en efficiënt je radiator schoonmaken

Een radiator is een van de grootste stofvangers in je huis. Een radiator is ook nog eens lastig om schoon te maken. Net als de meeste dingen in het leven is het belangrijk om het onderhoud van je radiator bij te houden. Wanneer je het bij houdt, hoeft het je namelijk maar enkele minuten te kosten om een radiator schoon te maken. 

Stof kan er bovendien ook voor zorgen dat je radiator niet helemaal meer werkt zoals hij het hoort te doen. Daarnaast is stof natuurlijk niet heel goed voor de hygiëne. Lees in dit artikel hoe je je radiator gemakkelijk schoon kunt maken.

Binnenkant stofvrij maken

Een sierrooster is gemakkelijk te los te maken. Je haalt eerst de zijplaat aan een kant lost. Daarna kun je gemakkelijk het rooster opzij op hem er af te halen. Nu kun je met een radiatorborstel of opzetstuk van je stofzuiger gemakkelijk bij de binnenkant van de radiator. Je radiator kun je het beste regelmatig schoonmaken. Neem dit bijvoorbeeld mee elke keer dat je je huis stofzuigt. Maak dan eerst de radiator schoon en ga daarna met de stofzuiger door het huis!

Binnenkant reinigen

Nu hoef je dit niet elke week te doen, maar het is wel slim om eens in de zoveel tijd de binnenkant ook in je schoonmaakroutine mee te nemen. Maak hiervoor een sopje in lauw water. Doe dit met een gewone allesreiniger. Met een vuilblik kun je het sop het beste de radiator in geleiden. Je vangt het water op met een opvangbak en/of een handdoek. Je maakt de binnenkant daarna droog met een theedoek en een langwerpig object zoals een pollepel.

Waar moet je op letten als je een radiator schoonmaakt?

Gebruik voor het schoonmaken van je radiator geen scherpe voorwerpen of schurende voorwerpen. Hiermee beschadig je de lak van de radiator, deze is niet te herstellen.

Een nieuw begin met een nieuwe radiator?

Soms in een radiator aan vervanging toe. Hij geeft niet meer genoeg warmte, terwijl je er toch een hoge energierekening voor terug krijgt. Bovendien zijn sommige oudere radiatoren gelig geworden en hebben ze allemaal beschadigingen. Dan kun je schoonmaken wat je wilt, helemaal mooi zal hij niet meer worden. Kijk in dat geval op de website van Radiatoraanbiedingen. Je vindt hier verschillende soorten radiatoren voor een scherpe prijs.

Vergeet met je nieuwe radiator niet de bovenstaande tips mee te nemen. Dan houd je jouw nieuwe radiator mooi en schoon!

Gerelateerde artikelen

Back to top button