Overig

Wat heb je nodig om een magazijn in te richten?

Je hebt zojuist je eerste magazijn gehuurd en bent een plan aan het maken hoe je deze het beste in kunt richten. Er zijn een aantal punten waar je aan moet denken, zoals laad- en los mogelijkheden voor de bezorgers, een ruimte voor een kantoor, maar ook de verschillende spullen die je nodig hebt. Of je nu een klein of een groot magazijn hebt gehuurd voor jouw onderneming, er zijn een aantal spullen die ieder magazijn nodig heeft. Aan de hand van de grootte van het magazijn kun je bepalen welke hoeveelheden je nodig hebt. In deze blog gaan wij jou helpen bij het inrichten van jouw magazijn. 

De verzendmogelijkheden 

Om jouw producten te kunnen versturen heb je natuurlijk een verpakking nodig, maar op welke manier wil jij jouw producten gaan versturen? Dit hangt natuurlijk af van het soort product. Verkoop jij kleding? Dan wil je het hoogst waarschijnlijk in zakken versturen. Maar verkoop je kappersproducten? Dan is het handiger om het in dozen te versturen. Deze verzendopties zijn daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende maten. 

Daarnaast zijn er verschillende verzendopties, maar een voor de hand liggende optie is om jouw producten met PostNL te versturen. Bij PostNL heb je namelijk verschillende mogelijkheden, zoals een brievenbuspakket, 24-uurs thuislevering, levering naar een afhaalpunt, maar ook een avondlevering voor de mensen die overdag niet thuis zijn. 

Inpaktafel

Naast een verpakking zijn er meerdere spullen die je nodig hebt om jouw producten te versturen, zoals een computer en een labelprinter. Wanneer je alle benodigdheden hebt aangeschaft, is het belangrijk om jouw inpaktafel handig in te richten. Hierbij draait het erom dat je zo snel en efficiënt mogelijk te werk kunt gaan. Maak bijvoorbeeld een schap boven jouw inpaktafel om de verschillende maten dozen, enveloppen en verzendzakken te plaatsen. Maar zorg ook dat je de printer in de buurt hebt staan, zodat je makkelijk de pakbon kunt toevoegen, maar ook de verzendsticker op het pakket kunt plakken. 

Stellingen

Om de producten in jouw magazijn op te slaan, heb je natuurlijk wel iets nodig om de producten op te zetten. Een magazijnstelling is hier de ideale optie voor. Met een stelling kun je namelijk de hoogte in werken. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte die je in jouw magazijn hebt. Mocht je nou niet te veel geld uit willen geven aan een magazijn stelling, dan is er ook nog een andere mogelijkheid, namelijk: Stellingstunt gebruikte magazijnstellingen

Gerelateerde artikelen

Back to top button