Vloeren

Waarom kiezen voor een betonvloer?

Als je aan woonbeton denkt, zou je kunnen denken dat het je woning een koude en industriële uitstraling geeft. Het omgekeerde is echter waar. Door zijn sterke, veerkrachtige eigenschappen is het echter een favoriet geworden bij veel woningen. De verborgen schoonheid van woonbeton is eindelijk ontdekt. Interieurontwerpers houden ervan omdat het luxueuze esthetiek uitstraalt.

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een massieve betonnen vloer dat vaak bestaat uit microcement (PUUR! Concrete) of heel fijn beton (bekend als Topcement of Beton ciré). Het bijzondere aan de eerstgenoemde is dat het krasvast is in tegenstelling tot veel andere soorten vloeren. Een goedkopere optie dan woonbeton is een gietvloer. Dit kan ook in een betonlook worden gekozen waardoor het een waardig alternatief is.  

Ontdek hier de voordelen van een woonbeton.

Esthetische aantrekkingskracht

Welke huiseigenaar houdt geen rekening met de schoonheid van een vloer als het gaat om het kiezen van een vloer voor hun huis? Woonbeton heeft veel voordelen, maar het is de wow-factor die veel mensen over de streep heeft getrokken om nu voor woonbeton te kiezen. Omdat krasvast woonbeton PUUR! Concrete zeer vlek- en krasbestendig is, blijven deze betonnen vloeren er goed uitzien en zullen onvolkomenheden alleen maar een benijdenswaardige rustieke charme toevoegen. Het kan worden aangepast aan je exacte smaak met verschillende kleuren en dessins, wat betekent dat het echt een op maat gemaakte vloerkeuze is.

Kostenefficiënt

Woonbeton kan een leven lang meegaan, waardoor het een slimme investering is voor elk huis. Het is zo kosteneffectief dat het kan helpen je huishoudelijke rekeningen te verlagen. Omdat beton warmte vasthoudt, is woonbeton een uitstekende keuze voor vloerverwarming. Vloeren blijven langer warm, waardoor je stookkosten dalen. Daar houdt het niet op, lichtgekleurd woonbeton kan de hoeveelheid natuurlijk licht die je huis binnenkomt versterken, wat betekent dat je minder kunstlicht nodig hebt en op zijn beurt je elektriciteitsrekening verlaagt. Daarnaast is gietvloer met betonlook een budgetvriendelijke optie. 

Weinig onderhoud

Woonbeton is een van de meest hygiënische vloerkeuzes voor woningen. Het bevat geen huisstofmijt, allergenen of vuil. De strakke, gladde lijnen geven het niet alleen een verbluffende contour, maar wat nog belangrijker is, het is super gemakkelijk te onderhouden met bijvoorbeeld een robotstofzuiger… perfect voor een druk huishouden!

In tegenstelling tot vloerbedekking en vergelijkbare soorten vloeren, hoeft woonbeton slechts af en toe vochtig te worden gedweild om het er op zijn best uit te laten zien.

Een veilige en gezonde keuze

Woonbeton heeft een korrelige structuur in tegenstelling tot gepolijst beton waardoor het een hoge slipweerstand heeft. Dit vermindert het risico op ongelukken thuis aanzienlijk. Woonbeton is anti-allergeen en een uitstekende keuze voor mensen met allergieën, zoals astmapatiënten. Het stof kan zich namelijk nergens verzamelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button