BadkamerWoontrends

Hoe je met goedkope tegels je badkamer kunt opknappen

Een badkamerrenovatie kan flink in de papieren lopen. Toch zijn er manieren om je badkamer een nieuwe look te geven zonder de hoofdprijs te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor goedkope tegels badkamer. In dit artikel geven we je tips en inspiratie om op een voordelige manier je badkamer te upgraden met tegels.

Kies de juiste soort tegels

Als je op zoek bent naar goedkope tegels voor je badkamer, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor keramische tegels, die over het algemeen voordeliger zijn dan natuursteen. Let er wel op dat keramische tegels minder duurzaam zijn dan natuursteen en minder goed tegen hitte kunnen. Daarnaast kun je ook kijken naar tegels gemaakt van PVC of vinyl. Deze zijn vaak nog goedkoper dan keramische tegels en zijn ook nog eens waterbestendig.

Speel met verschillende formaten en kleuren

Als je niet genoeg geld hebt om de hele badkamer te betegelen, kun je ervoor kiezen om slechts een deel van de muur of de vloer te betegelen. Hierdoor creëer je een speels effect en geef je de badkamer een nieuwe uitstraling. Daarnaast kun je spelen met verschillende formaten en kleuren tegels, wat zorgt voor een interessant en dynamisch effect. Kies bijvoorbeeld voor grote witte tegels op de vloer en kleine mozaïektegels op de wanden.

Maak een mozaïek van tegels

Een andere optie is om een mozaïek van tegels te maken. Hiervoor heb je slechts een aantal tegels nodig en kun je restjes en kapotte tegels gebruiken. Door de tegels in verschillende vormen te snijden en deze te combineren, creëer je een prachtig kunstwerk voor aan de muur of op de vloer van de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een mozaïek van blauwe en groene tegels voor een rustgevende sfeer in de badkamer.

Tweedehands tegels

Een duurzame optie om geld te besparen op tegels is door te kiezen voor tweedehands tegels. Deze zijn vaak goedkoper dan nieuwe tegels en hebben vaak nog een mooie uitstraling. Kijk bijvoorbeeld op online marktplaatsen of bij kringloopwinkels voor mooie tweedehands tegels. Het is wel belangrijk om de tegels goed schoon te maken en te inspecteren op beschadigingen voordat je ze gaat gebruiken.

Combineer tegels met andere materialen

Je kunt tegels ook combineren met andere materialen, zoals hout of beton. Hierdoor creëer je een interessant contrast en geef je de badkamer een speelse uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor houten panelen in combinatie met tegels op de vloer of betonnen muren met tegels als accent. Let er wel op dat het materiaal dat je kiest ook geschikt is voor gebruik in een vochtige omgeving en goed te onderhouden is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button