Woontrends

Waarom ga je je gevel impregneren?

Heb je last van vocht in je woning? Of zie je vaak algen of mossen tegen je gevel op groeien? Dan kun je dit oplossen door het impregneren van de gevel. Je gevel impregneren zorgt namelijk voor een extra beschermlaag. Hierdoor is het voor vocht moeilijker om de woning binnen te treden en krijgen algen en mossen geen kans meer. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over het impregneren van je woning.

Wat is het impregneren van de gevel?

Een gevel impregneren is het aanbrengen van een waterafstotende vloeistof, zoals bijvoorbeeld oppercon, op de muur. Deze vloeistof trekt vervolgens diep door in de muur. Hierdoor worden kleine gaatjes gedicht en blijft er tegelijkertijd een vochtafstotende vloeistof achter. De vloeistof wordt goed opgenomen door de muur en beschermt hem tegen invloeden van buitenaf. 

Redenen om je gevel te impregneren

Er zijn verschillende redenen om je gevel te impregneren. Wij zetten er vier voor je op een rijtje.

Beschermt je muur tegen doorslaand vocht

Allereerst is het impregneren van je muren een goede oplossing als je last hebt van vocht. Zeker in de winter kan er schade komen aan de muur als dit niet opgelost wordt. De woning kan dan namelijk scheuren en barsten laten zien. Door het impregneren van de woning zorg je ervoor dat dit voorkomen wordt!

Gevels blijven langer mooi

Een ander voordeel van het impregneren van je woning is dat de gevel veel langer mooi blijft. Het impregneermiddel zorgt er namelijk voor dat vuil niet meer op de gevel kan binden. Hierdoor blijven mossen, algen en andere vervuilers van de gevel af en heb je hier geen last meer van!

Verleng de levensduur van de gevel

Als je een gevel gaat impregneren, verleng je direct de levensduur van de gevel. De buitenmuur heeft dan namelijk veel minder last van invloeden van het weer. Hierdoor is de kans op scheuren veel kleiner en is de levensduur van de gevel veel langer!

Verhoogd de waarde van je woning

Ben je van plan om binnen enkele jaren te gaan verhuizen? Dan is het impregneren van je gevel een zeer goed plan! Wanneer je de gevel voorziet van impregnatie, zorg je namelijk voor een waardevermeerdering van de gevel.

Wat kost een gevel impregneren?

Natuurlijk komen er ook kosten kijken bij het laten impregneren van je gevel. In de regel geldt dat je ongeveer moet denken aan 8 tot 12 euro per vierkante meter. Dit kan echter wel verschillen per huis, regio en aanbieder. De kosten zijn bijvoorbeeld ook verschillend door het impregneermiddel dat gebruikt wordt. Maak altijd eerst een kostenberekening voordat je aan de slag gaat voor een duidelijk kostenplaatje!

Gerelateerde artikelen

Back to top button