Klussen

Dit zijn de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie

Steeds vaker vind je in woningen spouwmuren die geïsoleerd zijn. Spouwmuren zijn speciale muren die zich tussen de binnen en buitenmuur bevinden. Er zijn talloze redenen waarom deze isolatie wordt  gebruikt. Dit heeft met name te maken met de voordelen van spouwmuurisolatie. Echter zijn er ook enkele nadelen waar je vanaf dient te vinden. In deze blog leer je zowel de positieve als negatieve aspecten van spouwmuurisolatie kennen. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer een isolatie als deze wat voor jouw woning is.

De voordelen van spouwmuurisolatie

In de eerste plaats is spouwmuurisolatie een relatief eenvoudige manier van isoleren. Je hoeft hiervoor geen grote aanpassingen in je woning te doen. Wel moet je er wel rekening mee houden dat het plaatsen van isolatiematerialen in spouwmuren vakwerk is. Een ander groot voordeel van spouwmuurisolatie is dat het een zeer efficiënte manier van isoleren is. Dit komt doordat de spouwmuur tussen de binnen- en buitenmuur zit. Hierdoor kunnen er geen tochtjes ontstaan en blijft de warmte beter binnenshuis. Op deze manier bespaar je in de winter aanzienlijk op je stookkosten.

Spouwmuurisolatie nadelen

Ten tweede is het zaak om de spouwmuurisolatie nadelen goed te kennen. Het eerste spouwmuurisolatie nadeel is dat het alleen mogelijk is om deze isolatie toe te passen in (relatief) nieuwere woningen. Dit komt doordat spouwmuren pas sinds enkele decennia worden gebruikt in bouwwerken. Een ander spouwmuurisolatie nadeel is dat het op voorhand kostbaar is. Dit is echter bedrieglijk omdat je op de lange termijn geld bespaart door spouwmuurisolatie. Dit komt doordat je minder stookkosten hebt en de waarde van je woning stijgt.

In welke gevallen is een spouwmuur wat voor jou?

Nu je de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie hebt gelezen kun je bepalen of dit iets voor jou is. Als je een relatief nieuwe woning hebt, op de lange termijn besparen wilt en kunt investeren in de aanschaf van spouwmuurisolatie is dit een uitstekende keuze. Mocht je geen van bovenstaande punten herkennen, dan ligt het niet voor de hand om spouwmuurisolatie toe te passen in je woning. Er zijn dan ook andere isolatiemogelijkheden waar je eerder voor kunt kiezen.

Al met al zijn er vele voordelen aan het isoleren van je spouwmuren. Ben jij van plan om van deze isolatiesoort gebruik te maken? Dan is het zeker handig om bij Duurzaamheidsvergelijker.nl de beste lokale offertes te ontvangen. We wensen je alvast veel succes met het isoleren van je woning, welke methode je ook kiest. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button