InterieurWoontrends

Waarom een wijnkast zo’n waardevolle toevoeging is aan het interieur

Een echte wijnliefhebber laat zien hoeveel hij van zijn wijnen houdt door zijn wijnen te presenteren in een mooie wijnkast. Iedereen die graag een wijntje drinkt en een mooie wijncollectie heeft liggen, weet hoe belangrijk het is dat de wijnen onder de juiste omstandigheden bewaard worden. De kwaliteit van de wijnen blijven namelijk niet hetzelfde, tenzij je de wijnen op de juiste manier opslaat. Bij het bewaren van wijnen komt meer kijken dan je zou denken. Zo moet je rekening houden met de warme zomers en koude winters, mogen de wijnen niet op een plek met veel trillingen liggen en wil je wijnen ook niet in het zonlicht bewaren. Daarom zijn er steeds meer wijnliefhebbers die wijnkasten kopen

Geniet van een heerlijk glaasje wijn op temperatuur

Een wijnkast zorgt ervoor dat jij iedere keer weer van een heerlijk glaasje wijn op temperatuur kunt genieten. Door jouw wijn op de beste bewaartemperatuur te bewaren die ook nog eens zeer constant is zorg je ervoor dat jouw wijnen veel langer goed blijven en daardoor dus langer bewaard kunnen worden. Als je wijnen op kamertemperatuur bewaard zullen de wijnen te snel rijpen, wat de houdbaarheid verkort. De bewaartemperatuur van wijnen is meestal ook de ideale temperatuur om de wijn op uit te serveren, waardoor je wijn vanuit een wijnklimaatkast vrijstaand direct kunt serveren. 

Show jouw wijncollectie in een wijnkast

Naast dat jouw wijnen nóg beter zullen smaken en langer houdbaar zijn, zorgt een wijnkast ook voor een mooie presentatie van jouw wijncollectie. Jouw wijnen worden liggen in een wijnkast bewaard en krijgen een extra chic tintje. De meeste wijnkasten zijn voorzien van een glazen deur met een UV-filter, waardoor zonlicht geen kans heeft om de smaak van de wijn en je de wijn nog steeds kunt bewonderen. Er zijn ook wijnkasten verkrijgbaar die zijn voorzien van stijlvolle LED-verlichting om jouw wijncollectie nog beter uit te kunnen lichten. 

De voordelen van een wijnkast

Naast bovenstaande voordelen zitten er nog meer voordelen verbonden aan een wijnkast. Zo is een wijnkast erg makkelijk te gebruiken en hoef je jouw wijnen niet meer op temperatuur te brengen voordat je ze gaat drinken. Zo hoef je er niet meer aan te denken om een witte wijn op tijd uit de koelkast te halen en een rode wijn nog even wat te koelen. Een ander voordeel van een wijnkast is dat de wijn altijd vrij is van lichte trillingen, waardoor wijnen beter hun smaak en kwaliteit kunnen behouden. Verder heb je ook geen last meer van nare luchtjes die via de kurk in de wijn door kunnen dringen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button