Keuken

Waar let je op bij aanschaf van een nieuwe keuken?

Ben jij toe aan nieuwe keuken of heb je een nieuw huis gekocht waarbij de keuken hoognodig aan vervanging toe is? Dan kun je natuurlijk een bedrijf in de arm nemen om deze te laten plaatsen maar je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Er zijn echter wel een aantal zaken om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Om te zorgen dat jouw bouwproject een succes wordt vertellen we je er in dit blog meer hierover.

Kies de juiste (inbouw)apparatuur voor jouw nieuwe droomkeuken

Je wilt je nieuwe droomkeuken natuurlijk voorzien van (inbouw)apparatuur. Niet iedereen heeft hier echter dezelfde behoefte in. Ga daarom dus bij jezelf te raden welke apparatuur jij belangrijk vindt. Een koelkast, een afzuigkap, een vriezer, een oven en in veel gevallen ook een vaatwasser zijn voor de meeste mensen echter wel een must. Wil je inspiratie op doen en in deze dure tijd de prijzen flink binnen de perken houden? Kijk dan voor de apparatuur van je nieuwe inbouwkeuken zeker eens op de website van budgetplan. Budgetplan biedt voor elk budget de beste apparatuur óf de ideale droomkeuken.

Meten is weten

Je hebt vast al een idee hoe je nieuwe keuken er uit moet komen te zien. Maar past dat allemaal wel in de ruimte die je tot je beschikking hebt? Denk, voordat je beslist, goed na over je afmetingen en mogelijkheden. Meten is weten en dat geldt bij de aanschaf van een nieuwe vaak nog extra. Wil je leidingen verleggen of gebruik maken van bestaande leidingen? Is die losstaande koelkast ook verkrijgbaar met een linksdraaiende deur? Meet je huidige keuken goed op en maak een plattegrond. Denk ook na over de hoogte. Een hoog aanrecht is prettig, maar te hoog is ongemakkelijk……

Welke materialen wil je gaan gebruiken?

Wil je gebruik maken van duurzame materialen als natuursteen of FSC goedgekeurd hout? Bedenk dan dat je dit wel regelmatig moet onderhouden. Een houten aanrechtblad is warm en sfeervol, maar kan bij slecht onderhoud lelijke kringen en verkleuringen krijgen. Een natuurproduct als marmer is ook gebaat bij goed onderhoud. Omdat marmer poreus is, trekken zuren en bijvoorbeeld koffie snel in het materiaal. Steen is ook gevoelig voor krassen. Staar je dus niet blind op de uitstraling maar laat je goed adviseren. 

Wat is je het budget dat je ter beschikking hebt?

Last but not least, je budget. Bij grote uitgaven is het verstandig om van te voren je budget vast te stellen en daar niet vanaf te wijken. Of het nu om de aankoop van een auto gaat of de aanschaf van een nieuwe keuken. Zo weet je meteen of die prachtige keuken voor jou gaat zijn of dat je moet afdingen of een ander exemplaar moet uitzoeken. Bedenk goed dat keukenleveranciers met hoge kortingen, vaak ook hogere prijzen vragen. Zo lijkt het alsof je veel korting ontvangt, maar in realiteit is dit niet het geval……..

Gerelateerde artikelen

Back to top button