Accessoires

Tips om een ​​schilderij op de juiste manier op te hangen

Een schilderij ophangen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de afmeting en het gewicht van het schilderij, het type muur en het type schilderijrailsysteem dat je wilt gebruiken. In deze blog geven we je enkele tips om een ​​schilderij op de juiste manier op te hangen.

Schilderijrailsysteem

Allereerst moet je beslissen welk type schilderijrailsysteem je wilt gebruiken. Er zijn twee hoofdtypen: het wandmontagesysteem en het plafondmontagesysteem. Het aan de wand gemonteerde systeem is populairder, omdat het gemakkelijker te installeren en te gebruiken is. Het systeem voor plafondmontage is duurder, maar veelzijdiger en kan worden gebruikt voor grotere schilderijen. Het wandmontagesysteem wordt ook wel schilderij ophangsysteem system genoemd. Dit is een uniek ophangsysteem dat is ontworpen om schilderijen eenvoudig op te hangen zonder dat er gaten in de muur hoeven te worden gemaakt. Het picture rail hanging system maakt gebruik van een speciale rail die aan de muur bevestigd wordt. Aan de rail kunnen dan eenvoudig de schilderijen worden opgehangen met speciale ophangringen. Dit is een veel veiliger manier om schilderijen op te hangen dan wanneer er gaten in de muur gemaakt worden. Bovendien is het ophangen van schilderijen met het picture rail hanging system een stuk eenvoudiger dan wanneer er gaten in de muur worden gemaakt.

Schilderij en muur opmeten

Als je eenmaal hebt besloten welk type systeem je wilt gebruiken, moet je het schilderij en de muur opmeten. Vervolgens moet je de noppen in de muur vinden zodat je het railsysteem kunt monteren. Als je het systeem voor wandmontage gebruikt, moet je gaten in de muur boren zodat het railsysteem kan worden gemonteerd. Als je het systeem voor plafondmontage gebruikt, moet je de balken in het plafond vinden, zodat je het systeem op zijn plaats kunt schroeven.

Ophangen van schilderij

Nadat je het systeem hebt gemonteerd, kun je het schilderij ophangen. Er zijn een paar verschillende manieren waarop je schilderijen kunt ophangen aan een ophangsysteem voor schilderijrails. De meest gebruikelijke manier is om haken te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met het systeem. Deze haken zijn te vinden bij de meeste bouwmarkten. Een andere manier is om kleine spijkers te gebruiken welke je kunt bevestigen aan de rail. Na het maken van een keuze moet je het midden van het schilderij vinden en het markeren met een potlood. Vervolgens moet je het midden van de muur vinden en markeren met een potlood. Hierna kun je de twee markeringen met een rechte lijn verbinden. Tot slot, kun je het schilderij aan de lijn hangen.

Als je deze tips volgt, zou je je schilderij correct moeten kunnen ophangen. Hopelijk heb je wat aan deze blog hebt gehad. Het ophangen van schilderijen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker de moeite waard. Bedenk goed waar je het schilderij wilt ophangen en welke sfeer je wilt creëren. Als je eenmaal weet wat je wilt, is het een kwestie van het schilderij ophangen en genieten van het resultaat!

Gerelateerde artikelen

Back to top button