InterieurWoontrends

Houten jaloezieën en plisségordijnen zorgen beide voor een speciale look in huis

Houten jaloezieën zorgen ervoor dat wanneer je ze half open zet, de natuurlijke kleur van licht naar binnen valt. Dat komt omdat hout niet weerkaatst. Het door het hout gefilterde licht, heeft bovendien een warme kleur en zorgt zo voor een heel eigen sfeer. Houten jaloezieën gaan inkijk tegen en houden het felle zonlicht buiten. Je kunt de houten jaloezieën in verschillende kleuren en breedtes kopen, daardoor passen ze in elk interieur. Op dit moment zijn houten jaloezieën met een lamelbreedte van 50 mm erg populair. De jaloezieën worden helemaal op maat gemaakt waarbij standaard de ladderbanden worden geleverd in dezelfde kleur als het hout van de jaloezie. De ladderbanden zijn te verkrijgen in 25 en 38 mm en in verschillende kleuren. De ladderbanden van 38 mm zorgen voor een mooie shutter look!

Houten jaloezieën, dik of dun, maar altijd van topkwaliteit


Houten jaloezieën zijn een blikvanger in huis, maar ze moeten wel precies in het raam passen. Daarom worden ze geheel op maat gemaakt. Wanneer de ramen wat kleiner zijn kun je kiezen voor de dunnere lamellen. Of je nu kiest voor dikke of dunne lamellen, de houten jaloezieën worden in alle gevallen gemaakt van een topkwaliteit hout. Je kunt een gratis staal aanvragen zodat je het materiaal kunt voelen en de kleur kunt vergelijken. Het ophangsysteem is ook leverbaar in verschillende kleuren. Daardoor passen de houten jaloezieën voor elk raam en omdat ze leverbaar zijn in verschillende diktes en kleuren, ook bij elk interieur!

Met plisségordijnen kun je zelf bepalen welke lichtinval en hoeveel privacy je wilt


Wil je zelf bepalen hoeveel privacy je wilt hebben? Dan zijn plissegordijnen een goede optie. Naast het feit dat je de lichtinval helemaal zelf kunt regelen, kun je ook de mate van je privacy zelf bepalen. Een plisségordijn wordt als een harmonica op- of uitgevouwen. Wanneer een plisségordijn helemaal is opgevouwen, dan is het raam vrij en komt er veel licht binnen. Je kunt het gordijn ook helemaal, of deels, uitvouwen zodat er minder zonlicht binnen komt. Omdat het gordijn naar boven én naar onder kan worden open- en dichtgedaan, de Top Down Bottom Up constructie, kun je ook een bepaald deel van het raam voorzien van een strook plisségordijn. Zo heb je minder inkijk, maar wel al het gewenste licht in huis.

Plisségordijnen in vele soorten stof en kleuren


De plisségordijnen worden precies op maat gemaakt. Je hebt de keuze uit verschillende soorten stof in diverse kleuren. Bovendien kun je kiezen voor transparante, licht doorlatende of verduisterende plisségordijnen. Dat betekent dat je deze gordijnen ook goed kunt gebruiken op de slaapkamer of badkamer. Je kunt een plisségordijn goed combineren met overgordijnen, dat zorgt voor een nog warmere uitstraling en minder geluidsoverlast!

Gerelateerde artikelen

Back to top button