BadkamerInterieur

Nieuwe douche? Hier moet je rekening mee houden!

Ga je een nieuwe douche uitzoeken, maar weet je niet waar je rekening mee moet houden? We helpen je graag op weg met de belangrijkste punten. In dit artikel lees je alles over de plek van de nieuwe douche en waar je op moet letten wanneer je een nieuwe inloopdouche kiest. Daarnaast lees je alles over het vervangen van je douchecabine.  

Op welke plek komt de nieuwe douche?

Begin met het bepalen van de plek van de nieuwe douche. Wie ervoor kiest om de nieuwe douche op dezelfde plek te plaatsen als de oude, zal aanzienlijk minder werk hebben. Leidingen hoeven tenslotte niet omgelegd te worden en de kraanaansluiting en afvoer zitten er al. Het is echter wel aan te raden om te kijken of het leidingwerk aan vervanging toe is. Als je dan toch bezig bent, kun je maar beter alles onder handen nemen!

Wie ervoor kiest de badkamer helemaal te verbouwen, heeft wat meer werk. Leidingen moeten omgelegd worden en de afvoer moet op de juiste plek terecht komen. Daarnaast zal je nieuw tegelwerk aan moeten leggen. Kies je voor een volledige verbouwing? Laat je dan adviseren door een specialist. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Inloopdouche vervangen

Nadat je hebt besloten waar de nieuwe douche moet komen, kun je aan de slag met het type douche. Er zijn twee varianten beschikbaar. Je kunt kiezen voor een inloopdouche of voor een douchecabine. Heeft je huidige badkamer een inloopdouche? Je hoeft dan alleen de douchewand te vervangen. Daarnaast kun je uiteraard kiezen voor nieuwe tegels, een nieuwe douchevloer en nieuwe kranen. 

Heeft je huidige inloopdouche nog een ouderwets doucheputje? Dan is dit het moment om die te vervangen voor een moderne douchegoot. Een douchegoot draagt bij aan een modern uiterlijk en een strakke uitstraling. 

Nieuwe douchecabine

Beschikt je badkamer over een douchecabine en wil je deze vervangen door een nieuwe cabine? Bekijk dan eerst of de douchebak in de vloer of op de vloer gemonteerd is. Wanneer de douchebak in de vloer gemonteerd is, zul je wat tijd kwijt zijn. Wanneer de bak op de vloer gemonteerd is, kun je deze eenvoudig verwijderen. 

Kies een douchecabine met de juiste afmetingen en houd hierbij rekening met de draairichting van de deur. Je wil natuurlijk niet dat de douchedeur tegen het badkamermeubel of de deur aanstoot. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button