Woontrends

6 voordelen van kunststof rabatdelen

Wil je de gevel van jouw woning gedeeltelijk bekleden met een ander materiaal dan baksteen? Dan kies je waarschijnlijk voor rabatdelen. Deze panelen worden zowel van hout als van kunststof gemaakt. Als je de keuze hebt, kun je het beste voor kunststof kiezen. In deze tekst zetten wij 6 voordelen van kunststof rabatdelen op een rijtje om jou hiervan te overtuigen.

1. Nooit meer onderhoud

Laten we maar direct beginnen met het grootste voordeel: je hoeft kunststof rabatdelen nooit te onderhouden. Kunststof is namelijk kleurvast, waardoor het materiaal niet verkleurt onder invloed van zonlicht. Daarbij komt dat kunststof ook niet kan gaan rotten door vocht. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet nodig om het materiaal eens in de zoveel jaar te schilderen.

2. Waarde van je huis stijgt

Is jouw woning nu nog voorzien van houten rabatdelen, maar overweeg je ze te vervangen door rabatdelen van kunststof? Dan schrik je mogelijk van de kosten die dit met zich meebrengt. Toch moet jij je hier niet door laten weerhouden, want de waarde van jouw woning stijgt als je voor rabatdelen van kunststof kiest. Dit komt doordat kunststof een lange levensduur heeft.

3. Blijvend mooie uitstraling

Wanneer je voor kunststof rabatdelen kiest, ben je verzekerd van een blijvend mooie uitstraling. Dit komt vooral doordat dit materiaal niet gevoelig is voor het wisselende weer in Nederland. Wist je overigens dat rabatdelen van kunststof tegenwoordig ook verkrijgbaar zijn met houtlook? Doordat de panelen voorzien worden van een houtnerf, lijkt het alsof je jouw gevel bekleedt met hout. Jouw woning krijgt hierdoor een warme uitstraling, maar je profiteert wel van alle voordelen van kunststof.

6 voordelen van kunststof rabatdelen

4. Verkrijgbaar in een groot aantal kleuren

De mogelijkheden op het gebied van rabatdelen van kunststof zijn nagenoeg eindeloos. Dit komt vooral doordat kunststof tegenwoordig verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren. Hierdoor zijn er voor iedere woning wel bijpassende kunststof rabatdelen te vinden. Heb je een specifieke kleur in gedachten, maar wil je weten hoe hij er in het echt uitziet? Vraag dan een gratis kleurmonster aan op Keralit.nl.

5. Makkelijk te monteren

Sommige mensen denken dat rabatdelen alleen bevestigd kunnen worden door een professional. Bij houten rabatdelen is het inderdaad verstandig om dit door een vakman te laten doen, maar rabatdelen van kunststof kun je zelf bevestigen. Je moet wel enigszins handig zijn, want het is belangrijk dat de rabatdelen op de juiste manier gemonteerd worden.

6. Gunstig geprijsd

Een zesde en laatste voordeel van kunststof rabatdelen is de gunstige prijs. Veel mensen denken dat kunststof duurder is dan hout, maar dat is niet het geval. Doordat het bewerken van kunststof rabatdelen makkelijker is dan het bewerken van houten rabatdelen, ligt de prijs lager. Besef je bovendien dat je jaren vooruit kunt wanneer je voor kunststof rabatdelen kiest. Dit materiaal heeft immers een lange levensduur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button