Vloeren

Voordelen van verschillende soorten vloerbekleding

Iedere ondergrond binnenshuis is voorzien van schitterende vloerbekleding. Ben jij op zoek naar vloerbekleding voor jouw huis, voor in de winkel, bij jouw bedrijf of op het kantoor? Er is veel mogelijk omtrent de vloerbekleding. Er zijn verschillende afmetingen, materialen en kleuren verkrijgbaar. Bekijk de voordelen van de verschillende soorten vloerbekledingen en ontdek welke vloerbekleding bij jou past. 

Tapijttegels 

Een tapijttegel is een combinatie van tapijt en tegel. Je hebt in principe te maken met een vierkant stuk tapijt. De tapijttegel kan gemakkelijk worden gelegd en bij een vlekje of beschadiging hoef je niet de gehele vloer aan te passen, maar vervang je gemakkelijk één tapijttegel. Doordat de tapijttegels uit meerdere delen bestaan, kan je het gemakkelijk in delen installeren. Indien jij dus de vloer op jouw kantoor wilt vervangen, dan kan je dit gemakkelijk in delen doen, zodat de werkzaamheden niet stil komen te liggen. De tapijttegels kunnen in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt. Doordat de tapijttegels de warmte vasthouden, blijft de vloer gedurende een lange periode warm. De tapijttegels zijn uitermate geschikt voor het kantoor. Een intensief gebruik van zwenkwielen is geen enkel probleem en daarnaast kunnen de tapijttegels worden meegenomen tijdens een verhuizing. Ontdek alle tapijttegels bij Stile Floors

Voordelen van verschillende soorten vloerbekleding

Pvc-vloeren 

De pvc-vloeren hebben een toplaag bovenop liggen, waardoor de vloeren een lange tijd meegaan. Daarnaast is de pvc-vloer gemakkelijk in onderhoud. Door de vloer met enige regelmaat te stofzuigen en dweilen, zorg je voor een schoon oppervlak. Daarnaast zijn de pvc-vloeren ideaal voor een huishouden met kinderen. De vloer voelt zacht aan, waardoor de kinderen de schoenen uit kunnen doen. De pvc-vloeren zijn ook waterbestendig, waardoor geknoei met water niet erg is. 

Gietvloer 

De inrichting van een ruimte is over het algemeen afhankelijk van het type vloer. Naast tapijt en pvc-vloeren is een gietvloer ook een goede basis voor een vloer. Door middel van een gietvloer wordt er meer openheid in de ruimte gecreëerd en worden alle ruimtes met elkaar verbonden. De vloer is gemakkelijk schoon te maken en dus perfect voor in de keuken. Alle vetspetters, rode wijn en tomatensaus trekt over het algemeen snel in de vloer. Bij een gietvloer haal je met een vochtige doek gemakkelijk alle resten eten en spetters van de vloer. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button