Interieur

3 tips die je helpen bij het kiezen van een bankstel

Een bank uitzoeken is een klus die niet zonder de nodige keuzestress gepaard gaat. Want, welke kleur bank wil je eigenlijk, welke banken passen mooi in het interieur, bij welke woonwinkel moet ik in godsnaam kijken en hoe groot moet mijn bank zijn. Allemaal (terechte) vragen die in je opkomen tijdens het zoekproces. Er is tegenwoordig zoveel keuze dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Deze blog is er om jou te helpen de keuze voor een nieuw bankstel wat makkelijker te maken. Onze werkwijze? Van tevoren bepalen wat je niet wil, zodat je makkelijker kan vinden wat je wel wil. Lees snel verder voor onze tips! 

Tip 1: Kies de plek in de kamer

Wanneer je een bank gaat uitkiezen is het verstandig om van tevoren te bepalen waar in de kamer jouw nieuwe bank komt te staan. Dit bepaald namelijk ook hoe groot de bank moet zijn en kan mede verantwoordelijk zijn voor de keuze in kleur en materiaal. De plek in de kamer bepaal je door goed na te denken over de gehele inrichting en de zichtlijnen. Zichtlijnen zijn de dingen die je ziet vanaf een bepaald punt in de kamer. Wanneer je de bank wil gebruiken om comfortabel tv te kijken dan moet de tv dus in zicht staan vanaf de bank. Wil je een bank voor de openhaard dan moet deze in de buurt van de open haard staan. Je kunt de locaties van de inrichting makkelijker inzichtelijk maken door een vel papier te pakken en alle meubels ‘uit te knippen’. Zo kun je gaan schuiven en zien wat de beste inrichting zou zijn. 

Tip 2: Bepaal het formaat

Wanneer je weet waar het bankstel komt te staan is het tijd om te bepalen welk formaat je wilt. Wanneer je weet welk formaat je wilt kun je heel wat opties tijdens het zoekproces al van tevoren elimineren. Het formaat kun je eenvoudig visualiseren  door met tape de ruimte die het in zal nemen op de vloer af te plakken. Zo kun je in één oogopslag zien welke  grootte voor de bank goed zal staan en zodoende dus bepalen welk formaat bank het meest geschikt is voor jouw woning. 

Tip 3: Elimineer kleuren en/of materialen 

Tot slot wil je natuurlijk graag dat een bank mooi samenhangt met de rest van jouw interieur. Dit kun je creëren door kleuren en materialen die niet mooi staan bij de rest van het huis te elimineren. Zou hou je een selectie van kleuren en materialen over die hoe dan ook mooi zullen staan en wordt een bankstel kopen een eitje! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button