Overig

Verhuizen: stress top 10

Story Highlights
  • Verhuizen is een zeer stressvolle aangelegenheid
  • Afkeer van verandering
  • Angst voor spijt

Verhuizen is iets waar je normaliter naar uitkijkt. Toch staat verhuizen in de stress top 10. Verhuizen levert, zo is de conclusie, iets dat in toenemende mate zorgt voor stress. Waarom verhuizen ons stress oplevert, vertellen we je hier in onze eigen top 10 van factoren die zorgen voor stress tijdens een verhuizing. Je kunt alvast wat stress wegnemen door een studentverhuisservice in de arm te nemen.

Afkeer van verandering

De mensen is een gewoontedier. Je zit niet voor niets elke avond op dezelfde plek in dezekfde stoel voor de televisie. Als je gaat verhuizen wordt dit doorbroken. Vaak hebben de hersenen er moeite mee te dealen met deze verandering. Bovendien geldt dat hoe groter de verandering is, hoe meer stress er zal ontstaan.

Angst voor spijt

Ook zo iets. Elk mens heeft angst voor spijt, heb je wel de juiste beslsiing genomen en doe je er wel verstandig aan? Het zijn vragen die voor stress kunnen zorgen.

Vermoeidheid

Ga je verhuizen, dan kost je dat energie. Je moet inpakken, om de meterstanden denken en adreswijzigingen doorgeven en zo wacht je in aanloop naar de verhuizing elke dag  een lijst met nieuwe taken. We raken vermoeid en ook dat levert stress op.

Kinderen

Ook kinderen kunnen stress ervaren en voor stress zorgen bij de ouders, zeker kinderen in de basisschoollleeftijd hebben moeite met een verhuizing. Ze moeten naar een nieuwe school en moeten nieuwe vriendjes maken. De stress die dit geeft slaat vaak over op de ouders.

Hypotheek

In aanloop naar een verhuizing is er ook al stress. Je hebt een huis op het oog, jouw bod is geaccepteerd en dan is het wachten op de hypotheek. Zeker dat wachten zorgt steeds weer voor de nodige stress. En dat verdwijnt pas als er dan eindelijk een akkoord is van de kredietverstrekker.

Je huis verkopen

Raak jij je huis wel kwijt nu je plannen hebt te verhuizen? En lukt je dat wel op tijd? Heb je straks geen dubbele lasten? Het zijn vragen die voor de nodige stress zorgen en dat is wel begrijpelijk.

Werkt alles in je nieuwe woning

Je hebt de verhuizing zorgvuldig gepland en als het goed is zou alles op de dag van de verhuizing moeten werken. Maar zou dat ook echt zo zijn? Het geeft veel stress en zorgen.

Is je huis op tijd klaar?

Verhuizen vraagt een strakke planning. Je hebt alles zo ongeveer tot op de minuut gepland om straks je nieuwbouw woning te betrekken, maar is je huis wel tijdig klaar? Omdat je dit niet zelf in de hand hebt, levert het extra stress op. Wat je wel zelf ij d ehand hebt, is de verhuiz9ingh. Schakel daar een verhuisbedrijf in Almere voor in.

Hulp bij verhuizing

Heb je eigenlijk wel voldoende hulp op de grote dag zelf? Mensen maken zich vaak erg druk en denken vaak dat er te weinig hulp is en dat alles vast niet in een dag uitgevoerd kan worden. Vaak is dit onterecht.

De buren

En nou hoor je pal voor de verhuizing dat de buren nogal luidruchtig zijn. Dat er altijd harde muziek op staat. Zou dat echt zo zijn? Dergelijke vragen zorgen steevast voor de nodige stress.

Gerelateerde artikelen

Back to top button