Overig

Checklist: verhuizen naar verzorgingstehuis

Story Highlights
  • Zet abonnementen om naar je nieuwe adres
  • Gooi weg wat je toch niet gebruikt
  • Plan een verhuisdag

En dan krijg je ineens bericht dat je een plaats toegewezen hebt gekregen in het verzorgingshuis. Heel erg mooi natuurlijk. Nadeel is echter wel dat er dan in  korte tijd heel erg veel op je afkomt. De verhuizing naar het verzorgingshuis kan vaak al op korte termijn plaatsvinden en dus is haast vaak geboden. Wij helpen je met een checklist, zodat de kans klein is dat je nog iets vergeet. Het eerste wat je doet is bellen met Holland Movers, om een verhuisdatum te plannen.

Zeg het kopende huurcontract op of zet je woning te koop


Behalve dat je het verhuisbedrijf in Hilversum vastlegt, moet je nog heel erg veel zaken regelen. Zo is het zaak om zo snel mogeklijk het huurcontract van je huidige woning op te zeggen. Is het jouw eigen huis, zet de woning dan zo snel mogelijk in de verkoop. Bel verder met de verzekering en leg uit dat je gaat verhuizen en dat er eventueel polissen aangepast moeten worden. Datzelfde geldt voor gas, licht en water. Geef aan dat je gaat verhuizen zodat er aan afrekening gemaakt kan worden. Regel bovendien dat er gas, water en licht is op het moment dat je jouw plek in het verzirguingshuis betrekt.  Verder regel je verhuisberichten. Die stuur je naar voor jou belangrijke organisaties. Vergeet verder de abonnementen die je hebt niet om te zetten. De krantenbezorgen bijvoorbeeld, zal voortaan naar het nieuwe adres moeten om de krant te bezorgen.

Gooi weg wat je toch niet gebruikt

Een verhuizing is verder het uitgelezen moment om spullen uit te zoeken. Wat weg kan, doe je weg. Spulllen die je nu al jarenlang niet meer gebruikt, kun je beter weggooien. Die zul je ook in het verzorgingshuis niet gebruiken. Bovendien heb je in je nieuwe woning vaak minder ruimte. Wees dus kritisch en zorg dat de spullen die weggegooid kunnen worden, ook daadwerkelkijk de deur uit gaat. In overleg met de verhuizer kun je zelf alvast de meubels demonteren – waarvoor je de keinkinderen mooi kunt vragen- en kun je ook de witgoedapparaten alvast in orde maken voor de verhuizing. Pak alvast spullen in die je minder vaak gebruikt.

Zorg voor eten en drinken op de nieuwe locatie

Het is belangrijk dat je in je nieuwe woning in elk geval het schilderwerk gedaan hebt en eventueel een nieuwe vloer gelegd hebt voor jij gaat verhuizen. Zorg dat er werkend internet is en dat de televisie aangesloten is. Op de verhuisdag zelf zorg je voor voldoende hulp en zorg dat je wat te eten en te drinken hebt op de nieuwe locatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button