Badkamer

Trend: Een zwarte badkamer

Story Highlights
  • Zwart is het nieuwe wit in de badkamer
  • Zwart is een tijdloze kleur
  • Probeer eerst zwarte kranen of een zwart toilet

Heel lang was de kleur van de badkamer wit. Daar zat niets tussen. Er werd niet eens nagedacht over een andere kleur. Wit was de standaard en slechts bij uitzondering werd van die standaard afgeweken. Hoe anders is dat nu. Wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden is toch een feit; dé trend in de badkamer is namelijk het gebruik van de kleur zwart. De zwarte badkamer is helemaal hip en je komt de donkere badkamer steeds vaker tegen.

Te donker en de kracht van natuurlijke verlichting

Bij een zwarte badkamer denken veel mensen dat dit toch al snel te donker zal worden. En om eerlijk te zijn, dat is ook het geval als je zowel de wand als de vloer hebt voorzien van zwarte tegels en ook alle meubels in de kleur zwart kiest. Daarom is het bij een zwarte badkamer van het grootste belang te combineren. Voorbeeld? Kies voor bijvoorbeeld zwarte wandtegels met marmeren wanden of kies bewust voor mat zwarte meubels. Ook de verlichting in de badkamer is erg belangrijk. Het mooiste is gebruik te maken van de natuurlijke verlichting van de zon. Dan dient de badkamer echter wel de beschikking te hebben over voldoende en vooral ook grote ramen. En die heb je niet altijd.

Zwart kan prima met verschillende kleuren en materialen

Met zwart kies je net als met wit voor een tijdloze kleur, een erg duurzame kleur ook. Je raakt niet snel uitgekeken op de zwarte badkamer. De badkamer in de kleur zwart is opvallend, maar toch ook erg rustig. Nog een voordeel van de zwarte badkamer is dat de kleur zwart zich bij uitstek leent voor eindeloze combinaties. Zwart matcht met vrijwel elke kleur en elke stijl. Dat geldt ook voor materialen. Denk maar eens aan materialen als marmer, hout en ook steen. Heb je geen idee welke kleuren dan zo mooi matchen met zwart? Denk maar eens aan de meer warmere tinten in de vorm van koper, koraal en zeker ook goud, ook al een trendy kleur tegenwoordig.

Begin met zwarte kranen of een zwart toilet

De overgang van een witte badkamer naar een zwarte uitvoering kan voor veel mensen wellicht een hele grote stap zijn. Je kunt om te wennen aan zwart in de badkamer alvast gaan werken met zwarte accenten. Neem bijvoorbeeld zwarte kranen of een zwart toilet. Door dat te doen zal de overgang naar een volledige zwarte badkamer gemakkelijker verlopen en is de overgang van wit naar zwart minder ingrijpend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button