Woonkamer

Tips bij het kiezen van je nieuwe zitbank

Story Highlights
  • Zo kies jij je nieuwe zitbank
  • Diverse soorten hoekbank beschikbaar
  • Heel grote en kleinere hoekbanken

De stijl die je huis uitstraalt is de stijl die passend is bij jouw karakter. Ben je recht door zee, puur en authentiek dan past een industriële woonstijl goed bij jouw karakter. Ben je een romantisch type en hou je van een huiselijke sfeer dan past meer de landelijke woonstijl bij jouw karakter. Als je op zoek bent naar een nieuwe zitbank zijn er wat factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vind je een aantal tips die jou helpen bij het kiezen van een nieuwe bank.

Grote van de zitbank

Het eerste wat je moet doen als je een nieuwe bank gaat uitkiezen is kijken naar de ruimte waar de bank komt, zodat je de grote van de bank kan bepalen. In de woonkamer wil je natuurlijk een heerlijke zitbank waar je elke dag in de relax modus kan bijkomen na een drukke dag. Afhankelijk van de ruimte kan je kiezen tussen een 2 zits of een 4 zits en wat er tussenin zit, maar je kan ook kiezen voor een hoekbank. Je bank moet niet te klein zijn, want juist een grote bank kan ervoor zorgen dat de woonkamer groter lijkt dan die daadwerkelijk is.

Soort bank

Als je meer van de landelijk stijl bent dan is een laag meubel passend bij jouw woonstijl, zoals een grote lounge hoekbank. Terwijl bij een industriële stijl juist een bank op poten mooi staat. Een bank op poten creëert niet alleen de illusie dat de ruimte groter is, maar voegt ook luxe toe aan het interieur met een vleugje industrieel. Als je een nieuwe bank gaat aanschaffen moet je ook goed bedenken wat voor soort stof je wil. Als je kinderen of huisdieren in huis hebt dan is het belangrijk dat de stof vuil- en waterafstotend is. Vlekken zijn op een lichte kleur bank beter te zien dan op een donkere bank, hou daar ook rekening mee met het uitkiezen van de nieuwe bank.

Decoratie

Als je dan eindelijk de perfecte bank hebt gevonden voor in jouw woonkamer dan is de volgende stap, de juiste decoratie te vinden. Bij decoratie op de bank moet je denken aan kussens of plaids voor op de bank, maar ook alles om de bank heen. Van een decoratief meubelstuk, zoals een poef, tot aan een elegant vloerkleed die de ruimte echt afmaakt. Alles moet passen bij elkaar zijn, maar ook bij jouw woonstijl. Het is mooi om de kleuren op de muur terug te laten komen ook in de decoratie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button