Tuin

Zo bescherm je je loungeset het hele jaar door

In een loungeset geniet je het hele jaar door heerlijk van het buitenleven, maar op den duur eist het weer zijn tol op je mooie set. Verschillende weersomstandigheden kunnen de kwaliteit van je tuinset aanzienlijk aantasten. Benieuwd hoe jij je tuinmeubelen beschermt tegen wind, regen en zonnestralen? Lees snel verder voor al onze tips voor de bescherming, de reiniging en het onderhoud van je loungeset.

Loungeset beschermen en schoonmaken

Een lange levensduur van je tuinmeubilair begint bij een goede loungesethoes. Een beschermhoes houdt regen, uv-straling en vuil tegen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je loungeset nog kan ademen en niet gaat rotten. Zorg er wel voor dat je loungeset eerst goed schoon is voordat je de afdekhoes bevestigt. Je kunt je meubels eenvoudig reinigen met een milde zeep en wat warm water. Verwijder viezigheid met een spons en het sopje en spoel de laatste zeepresten vervolgens weg met een tuinslang. Laat de loungeset lang genoeg drogen voordat je de set opbergt.

Loungesetkussens impregneren

Het allerbelangrijkste onderdeel van je loungeset zijn natuurlijk de comfortabele tuinkussens waarin je heerlijk kunt wegzakken. De kussens van je tuinmeubilair zijn doorgaans gemaakt van all weather-stof die tegen een stootje kan, maar voor wat extra bescherming kun je ervoor kiezen om ze zelf nog te impregneren. Was daarvoor de kussens eerst af met mild afwasmiddel en warm water, en laat de stof goed opdrogen. Is het textiel volledig droog? Dan kun je aan de slag met een speciale textiel-protector die de loungekussens waterafstotend en vuilafstotend maakt.

Aluminium loungesets behandelen

Ben je in het bezit van een mooie aluminium loungeset? Dan gelden er net iets andere voorschriften. Je hebt geluk: aluminium is van nature roestvrij, slijtvast, licht van gewicht en daarmee lekker onderhoudsvriendelijk. Voor een lange levensduur kun je het beste gaan voor aluminium met polyester poedercoating, die je set nóg weerbestendiger maakt.
Omdat het materiaal van zichzelf zo onderhoudsarm is, kun je je loungeset van aluminium gewoon het hele jaar door buiten laten staan. Je kunt er wel voor kiezen om je aluminium tuinmeubilair van tijd tot tijd af te stoffen met een zachte doek. Voor hardnekkiger vuil kun je een mild afwasmiddel en zachte borstel gebruiken. Vermijd harde borstels en je hogedrukspuit, deze beschadigen het materiaal alleen maar. Verwijder de laatste zeepresten met een sponsje en voilà, je aluminium loungeset is weer als nieuw!

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button