Interieur

Tips voor een comfortabele en stijlvolle inrichting van je thuiswerkplek

Een groot deel van werkend Nederland werkt één of meerdere dagen per week thuis. Ook nu de coronapandemie zo goed als ten einde is, omarmen veel werkgevers en werknemers de flexibiliteit die thuiswerken biedt ten zeerste. Dit betekent dan ook dat er veel tijd wordt doorgebracht op de thuiswerkplek. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips over hoe je een comfortabele en stijlvolle thuiswerkplek kunt creëren. 

1.Ruimte

Een fijne thuiswerkplek, begint met een fijne ruimte. Idealiter is deze ruimte afgesloten van de rest van het huis. Op die manier kun je werk en privé namelijk het beste van elkaar gescheiden houden en creëer je een ruimte waarin je je optimaal kunt concentreren. Logischerwijs is dit niet in elke woning mogelijk. Maak in ieder geval ruimte voor een bureau, wat opbergruimte, een comfortabele bureaustoel en een beeldscherm.

2.Verlichting

Goede verlichting is essentieel op een thuiswerkplek. Gebrek aan licht vergt namelijk ontzettend veel inspanning van je ogen en hersenen. Schaf dan ook een bureaulamp aan die je werkplek zowel bij daglicht als donkerte kan verlichten. Een bureaulamp als de Tonone Bolt werkt hiervoor uitstekend. Deze lamp is functioneel en tegelijkertijd bijzonder stijlvol. Zorg tevens voor goede zonwering, want ook overmatige lichtinval zal storend werken.

3.Opbergen

Rommel op je werkplek zorgt voor onnodige afleiding. Het is daarom belangrijk dat je thuiswerkplek over voldoende en functionele opbergruimte beschikt. Zorg ervoor dat al je benodigdheden binnen handbereik zijn, maar tevens uit het zicht zijn opgeborgen.

4.Ergonomie

Schenk ook aandacht aan een ergonomische werkhouding. Dit vermindert de kans op lichamelijk klachten namelijk aanzienlijk en stimuleert bovendien je productiviteit. Een verstelbare bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau zijn daarom aan te raden. En onthoud: tegenwoordig betekent ergonomisch óók stijlvol!

5.Decoratie

Tenslotte wil je natuurlijk dat je werkplek een plek is waar je je fijn voelt. Decoratie biedt deze sfeer. Leg een zacht kleedje op de vloer, voorzie de muur van een fris likje verf, hang vrolijke posters op en omgeef je met groene, luchtzuiverende kamerplanten. Je zult zien dat het je goed doet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button