Interieur

De voors en tegens van aluminium jaloezieën

Heb je na lang wikken en wegen besloten om jaloezieën voor de ramen te hangen? Dan zul je ook nog moeten beslissen wát voor soort jaloezieën je precies wilt ophangen. Jaloezieën zijn namelijk te koop in verschillende varianten. Je hebt niet alleen de keuze uit diverse lamelbreedtes (zoals 25, 50 of 75 mm bijvoorbeeld), maar ook verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan PVC, aluminium, bamboe of hout. Iedere materiaalsoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog willen we de voors en tegens van aluminium jaloezieën behandelen. Zo kun je voor jezelf afwegen of dit in jouw geval een geschikte optie is of niet. Lees je mee?

Allereerst de voordelen

Het is natuurlijk wel zo leuk om eerst met de voordelen te beginnen en daarom doen we dat ook. Veel mensen kiezen voor aluminium jaloezieën omdat aluminium een zeer licht maar tegelijkertijd ontzettend sterk materiaal is. Vooral wanneer je een wat groter raam hebt en daardoor hoge en brede jaloezieën nodig hebt, is het wel zo fijn dat je niet eerst naar de sportschool hoeft om de jaloezieën op te kunnen trekken. Houten lamellen kunnen namelijk behoorlijk zwaar zijn. Een aluminium jaloezie heb je echter zo opgetrokken, zelfs voor de grootste ramen. Ook laat aluminium geen enkel licht door. Hierdoor is het in de zomer bijzonder warmtewerend. In de winter werkt het juist isolerend waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je voor niets stookt. Met aluminium jaloezieën zal de warmte jouw woning namelijk niet zo snel verlaten. Tot slot zijn ze makkelijk te reinigen.

En dan nu de nadelen…

Ze zeggen wel eens: aan ieder voordeel kleeft een nadeel. En dat is voor aluminium jaloezieën helaas niet anders. Hoewel aluminium jaloezieën erg makkelijk schoon te maken zijn met wat water en sop, staan ze er ook om bekend echte stofmagneten te zijn. Wanneer je ze niet regelmatig schoonmaakt, zul je zien dat er al snel een dun laagje stof op de lamellen ontstaat. Ben je op zoek naar jaloezieën die het geluid weten te dempen? Dan ben je bij de aluminium variant helaas aan het verkeerde adres. Aluminium beschikt namelijk over een zeer beperkte geluiddempende werking. Ook is lang niet iedereen te spreken over de uitstraling van aluminium. Veel mensen vinden het maar kil ogen, vooral wanneer ze al eens houten jaloezieën voor de ramen hebben gehad.

Aluminium jaloezieën kopen?

Vind je dat de voordelen zeker wel opwegen tegen de nadelen? Zou je graag aluminium jaloezieën willen bestellen? Bij RaamDecoratieDeal vind je een ruim assortiment aluminium jaloezieën. Ook wanneer je toch liever een andere variant hebt, zoals hout of bamboe bijvoorbeeld, ben je hier aan het juiste adres. Neem zelf een kijkje!

Gerelateerde artikelen

Back to top button