Interieur

Sfeervolle woning inrichten? Met deze tips lukt het!

Sfeer is belangrijk in huis! Het maakt dat je je thuis voelt in je woning. Als je geen aandacht besteedt aan het sfeervol inrichten van je huis, voelt het er al snel kil en saai aan. Dat is zonde. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een styling vol sfeer? Ontdek onze tips.

Audio in huis

Heb jij al eens goed nagedacht over de audio in huis? Dit speelt een belangrijke rol voor de sfeervoorziening – met name als je een muziekliefhebber bent. Met een goed soundsysteem kun je namelijk op alle gewenste plekken in je woning muziek afspelen. Wat een feest! Ook bij het kijken van series of films is dit een uitkomst. Kies voor de speakers of soundbars van Sonos: die zijn ook nog eens een plaatje voor het oog. Een ander systeem? Ook JBL is geliefd in huis. Handig als je een draadloze optie zoekt, met speakers die je tevens in de tuin of badkamer kunt gebruiken. Zet je favoriete tunes aan, en het is direct gezellig in je woning.

Meubels met een warme uitstraling

De meubels spelen een hoofdrol in het interieur. Daarom is het zo belangrijk om stijlvolle meubels met een warme uitstraling uit te kiezen. Daar doe je jezelf echt een plezier mee. Meubels nemen een relatief groot deel van je woning in beslag – wat dit zo’n essentiële keuze maakt. Let met name op de materiaalsoort: meubels van hout, bamboe of riet staan absoluut fraai. Ook de kleur telt mee. Ga voor warme tinten, zoals bruin, oranje, geel, zand of crème. Dit oogt al direct anders dan kille kleuren, waaronder wit of grijs. Het is zeker iets om rekening mee te houden!

Mooie raamdecoratie

We besteden er meestal maar weinig aandacht aan, maar toch is het in elke woning te vinden: raamdecoratie. Het is nu eenmaal een praktisch onderdeel van de inrichting, wat maakt dat je er maar beter iets moois van kunt maken. Kies dus liever niet voor plastic jaloezieën, maar ga voor een sfeervollere optie. Stoffen gordijnen of vouwgordijnen zijn een klassieke keuze, waarmee je altijd goed zit. Ga voor luxe gordijnen in een fluwelen stof, of juist een dunner design in linnen. Qua kleur kun je best uitpakken, met paars of groen. Wil je geen stof bij de ramen? Denk dan aan houten lamellen – ook hout brengt sfeer.

Uitpakken met accessoires

Tot slot misschien wel de belangrijkste tip: pak uit met accessoires! Hier kun je écht je best op doen. Hang niet slechts een enkele poster op aan de muur, maar maak er direct een wandcollage van. Zorg voor een vrolijk vloerkleed. Kleed de bank aan met kussentjes en plaids. Geef souvenirs een goede plek in huis. Richt een open kast in met kleine decoratiestukken, zoals vazen, fotolijsten en beeldjes. Zo ademt je woning sfeer en persoonlijkheid!

Gerelateerde artikelen

Back to top button