BadkamerWoontrends

Sfeer in de badkamer – zo zorg je ervoor!

Er zijn veel plekken in huis die aandacht vereisen. Natuurlijk wil je dat je woonkamer sfeervol ingericht is, maar ook andere plekken in huis kennen deze eis. De keuken ligt voor de hand, maar ook de badkamer is een plek waar sfeer een belangrijke rol speelt. Alhoewel jij hier niet dagelijks gasten over de vloer krijgt, is het toch fijn dat je badkamer een warme plek is waar jij een moment voor jezelf kunt nemen. Hoe je dit doet leggen we uit in deze blog. Lees snel verder!

1. De benodigdheden

De inrichting van je badkamer begint bij de dingen die er nodig zijn. Zo moet er een douche aanwezig zijn, een wc en een gootsteen, en in sommige gevallen ook een bad. Hoe je deze plaatst ligt aan de aanwezige ruimte. Sommige mensen kiezen ervoor om het bad en de douche één te maken, zodat ze extra ruimte overhouden. Heb jij wel veel ruimte, dan raden we aan om alles z’n eigen plek te geven. De verdere invulling van je badkamer volgt dan vanzelf; je weet in ieder geval zeker dat alles wat er moet zijn, er ook is.

2. Inrichting

Nu je de essentials aanwezig hebt, is het tijd om je écht over de inrichting te buigen. Je gaat nu namelijk meer op de details letten. In de badkamer zijn deze details vaak ook functioneel: zo kun je denken aan een douchemat, een handdoekenrek of een rek voor je make-up en haarborstels. Deze items zijn eigenlijk net zo onmisbaar, maar kunnen al veel meer persoonlijkheid uitstralen dan de essentials. Kies jij voor robuuste metalen elementen, of ga je juist voor meer kleurrijke details? 

3. Kleur

Wanneer je denkt aan een badkamer denk je eigenlijk gelijk aan de kleuren wit en grijs, of in sommige gevallen zwart. In ieder geval zul je geen kleur aantreffen, maar waarom eigenlijk niet? Door je badkamer kleurrijk in te vullen, zorg je voor een warme sfeer die je in weinig andere badkamers zult aantreffen. Een ideale manier om kleur te creëren is door je douchegordijn. Deze zijn in veel varianten beschikbaar: door hier een kleurrijke variant van te kiezen, maak je dit de eyecatcher van je badkamer en dus ook de sfeerbepaler.

Advies nodig?

Kom jij er niet helemaal uit met de inrichting van je badkamer in Amstelveen, dan raden wij aan advies te vragen van een expert. Wij raden Ton Scholten aan: deze specialist heeft jarenlange ervaring op alles wat met sanitair te maken heeft en voorziet jou graag van vrijblijvend advies voor de invulling van jouw badkamer. Ideaal!

Gerelateerde artikelen

Back to top button