Badkamer

3 praktische tips bij het inrichten van je badkamer

Je staat op het punt om een nieuwe badkamer aan te schaffen. Er moeten veel keuzes gemaakt worden, je bepaalt een budget en het is tijd om een planning te maken. Hoe kun je ervoor zorgen dat je praktisch blijft denken als het op deze verbouwing aankomt en hoe weet je waar je allemaal ruimte voor hebt in huis? We geven je graag drie praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Zo wordt het verbouwen van jouw badkamer een eitje! 

Ga eerst eens kijken

Veel mensen nemen te weinig tijd om eerst eens naar wat verschillende mogelijkheden te kijken. Ze kiezen direct een stijl of item, waardoor de rest al bepaald is. Onze eerste praktische tip is om hiervoor een paar dagen uit te trekken om langs verschillende showrooms te gaan en gewoon badkamers te kijken. Zo zie je direct wat er mogelijk is en kun je trends onderscheiden van praktische invulling. Je zal in het begin denken dat elke badkamer hetzelfde is, maar hoe meer je ervan ziet, des te meer verschillen je gaat ontdekken. Zo kun je makkelijker bepalen welke onderdelen je nodig hebt in je eigen badkamer en welke niet. 

Selecteer een stijl

Als je inmiddels op de hoogte bent van verschillende stijlen en trends is het handig om één stijl te kiezen. Deze kun je afstemmen op de rest van je woning, maar natuurlijk ook gewoon waar je je het meest comfortabel bij voelt. Zo maak je het voor jezelf een stuk makkelijker, want je beperkt je eigen opties. Doordat er zoveel keuze is krijgen veel mensen last van keuzestress en willen überhaupt niet doorpakken met de verbouwing. Binnen deze gekozen stijl kun je vervolgens doorbouwen en alle sanitaire meubelen kiezen. 

Neem altijd een meetlint en plattegrond mee

Zorg dat je goed voorbereid bent als je op pad gaat om een nieuwe badkamer uit te zoeken. Doe je huiswerk van tevoren en maak een plattegrond met de exacte afmetingen van jouw badkamer. Als jij een kleine badkamer hebt en je hebt hier grootse plannen mee, dan wordt het toch aardig lastig om een realistische planning te maken. Neem altijd een meetlint mee en kijk of je bepaalde meubels in de plattegrond kunt passen. Dit kun je voor jezelf makkelijk visueel maken door je meubels uit te knippen op papier en deze op je plattegrond te plaatsen. Zo kun je wat heen en weer schuiven en de ideale indeling bedenken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button