TuinWoontrends

Vier tips voor het inrichten van jouw overkapping

Heb je een overkapping? Dan ben je verzekerd van een heerlijke plek om te relaxen en tot rust te komen. Een overkapping kan aan het huis vast worden gebouwd, maar kan daarnaast ook op een aparte plek in de tuin worden geplaatst. Door middel van een overkapping kun je het hele jaar door genieten van een fijne plek in jouw tuin. Wij geven vier tips voor het inrichten van jouw overkapping zodat jij optimaal kunt genieten en relaxen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter!

Zorg voor een fijne plek om te relaxen

Het is natuurlijk heerlijk om lekker te relaxen en tegelijkertijd te genieten van de frisse buitenlucht onder de overkapping. Een loungebank mag daarom zeker niet ontbreken. Hier kun jij lekker op ontspannen terwijl je een spannend boek leest of een leuke serie kijkt en ondertussen geniet van het uitzicht op jouw tuin. Natuurlijk kun je ook gezellig samen met je vrienden of familie chillen op de loungebank.

Creëer warmte 

Om het hele jaar door te kunnen genieten van jouw overkapping is het een goede tip om glazen wanden te plaatsen. Deze kun je tijdens de koude dagen dichtschuiven en zorgen ervoor dat er zo min mogelijk koude lucht onder de overkapping komt. Bekijk voor een goed voorbeeld eens de glazen schuifwand binnen van Alutera. Bij Alutera kunnen de glazen schuifwanden op maat geleverd worden voor iedere overkapping. Om nog meer warmte te creëren kun je ervoor kiezen om ook een kachel of heater onder de overkapping te plaatsen.

Accessoires

Voor een goede inrichting van een overkapping mogen accessoires natuurlijk niet ontbreken. Accessoires zorgen voor extra sfeer. Kies bijvoorbeeld voor mooie kussens en een plaid voor op de loungebank en voor gave wanddecoratie aan de muur. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mooie grote plant of een grote bos droogbloemen. Een ander accessoire wat voor veel sfeer zorgt is licht. Hang een mooi lichtsnoer aan het plafond of kies voor een lamp met romantische sfeerverlichting. 

Buitenkeuken 

Wil je helemaal uitpakken onder jouw overkapping? Dan kun je ervoor kiezen om een buitenkeuken te plaatsen. Een buitenkeuken is ideaal wanneer je in de lente of zomer heerlijk met vrienden en familie wilt genieten van een lekker hapje en drankje in de buitenlucht. Door middel van de buitenkeuken kun je met mooi weer altijd buiten koken en houd je ook de geur van het eten buiten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button