Badkamer

Plexiglas gebruiken in de badkamer: voordelen en mogelijkheden

Om een badkamer een luxueuze uitstraling te geven, wordt er veel aandacht besteed aan het materiaalgebruik. Van marmer en natuurstenen tegels tot echt hout in de badkamer. Ook glas heeft van zichzelf een chique uitstraling. Toch kan glas prima worden vervangen door plexiglas. Dit materiaal heeft dezelfde look, maar is een stuk goedkoper in aanschaf. Daarnaast heeft plexiglas nog een aantal belangrijke voordelen. Hieronder lees je meer over de voordelen en toepasmogelijkheden. 

Plexiglas is sterk en duurzaam

Plexiglas is een stevige kunststof die lang meegaat. Je kunt bijvoorbeeld Acrylglas, Altuglas of Perspex plexiglas kopen als alternatief voor echt glas. Het materiaal is vochtbestendig, verkrijgbaar in verschillende diktes en kan goed tegen een stootje. Perfect voor in de badkamer!

Veiliger dan echt glas

Een plexiglas plaat is 25 keer zo sterk als glas en zal niet zomaar kapot gaan. Wanneer dit toch gebeurt, hoef je niet bang te zijn voor gevaarlijke scherven. De glasscherven van een gebroken glazen douchewand kunnen de badkamer flink beschadigen. Er kan bovendien een zeer gevaarlijke situatie ontstaan. Met gebruik van een plexiglas douchewand kun je risico op dit soort ongelukken verkleinen.

Veiliger dan echt glas

Gemakkelijk te bewerken en te verlijmen

Platen van plexiglas zijn erg licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. Je kunt er dus ook zelf mee aan de slag! Laat een stuk plexiglas op maat maken en bevestig het zelf in de badkamer. Dit kan al heel eenvoudig met watervaste lijm.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en structuren

De mogelijkheden van plexiglas zijn eindeloos. Om te beginnen heb je de keuze uit allerlei kleuren. Ook kun je aangeven welke afwerking of structuur het plexiglas moet krijgen. Denk aan helder plexiglas om de look van echt glas na te bootsen of mat plexiglas om meer privacy te creëren. Je kunt daarnaast kiezen voor een rokerige grijze gloed of een chique opaal glans. Het uiterlijk is altijd aan te passen op de rest van jouw badkamer.

Vele toepasmogelijkheden van plexiglas

In dit artikel las je al dat plexiglas goed toe te passen is als douchewand. Het plaatmateriaal is tevens ideaal als spatscherm op de badrand of als scheidingswand naast het toilet voor extra privacy. Of bevestig plexiglas op de wand achter het badkamermeubel om het schoonmaakwerk makkelijker te maken. Wist je dat er zelfs spiegel plexiglas bestaat? Zilver plexiglas is veel lichter, sterker én goedkoper dan een grote glazen spiegelplaat. Ook dit product kun je geheel op maat laten maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button