Interieur

Dit zijn de populairste soorten kamerplanten!

Kamerplanten hebben een hoop voordelen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van stress en het toevoegen van groen aan onze huizen. Echter, voor velen is de meest belangrijke reden voor de aanschaf van een kamerplant toch wel de sfeer die het brengt in huis. Er zijn zo veel verschillende soorten kamerplanten om uit te kiezen, dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Kamerplanten zijn er in alle vormen, maten, en elk met hun eigen unieke eigenschappen. Welke planten zijn bijvoorbeeld laag in onderhoud, en welke hebben veel zonlicht nodig? In dit artikel zullen we de populairste soorten kamerplanten bespreken, zodat jij de beste keuze kunt maken in welke plant jouw woonkamer gaat opfleuren!

Pilea peperomioides

Pilea peperomioides, ook wel de Chinese geldplant genoemd, is een populaire keuze onder kamerplantenliefhebbers vanwege zijn unieke uiterlijk. De plant heeft ronde bladeren op lange, dunne stelen en groeit relatief snel. Dit maakt dat hij gezellige sfeer geeft aan het interieur. Groot is hij niet. Hij is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig water nodig. Het liefst staat hij in indirect licht, want direct zonlicht kan namelijk schadelijk zijn.

Monstera deliciosa

De Monstera deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd, is een trendy kamerplant die opvalt door zijn grote, golvende bladeren met gaten erin. Deze kamerplant heeft niet veel licht nodig en houdt van een vochtige omgeving. Het is een langzame groeier, maar als hij eenmaal begint te groeien kan hij een indrukwekkende grootte bereiken. Dankzij zijn neutrale look past hij in elk interieur, wat hem dan ook erg populair maakt. 

Sansevieria trifasciata

Sansevieria trifasciata, ook wel bekend als de slangenplant of vrouwentongen, is een populaire keuze omdat hij weinig onderhoud nodig heeft. De plant kan overleven in verschillende lichtomstandigheden en heeft weinig water nodig. Wanneer je geen groene vingers hebt, kan deze plant dus een uitkomst zijn. De rechtopstaande, stijve bladeren passen in een simpeler, stoerder of industrieel interieur. 

Ficus elastica

De Ficus elastica, ook wel bekend als de rubberplant, is een populaire kamerplant vanwege zijn grote, glanzende bladeren. Zijn aanwezigheid maakt een statement in elke kamer. Hij heeft veel licht nodig, maar geen direct zonlicht. Het moet ook regelmatig worden besproeid en beschermd worden tegen de kou. Als je niet al te goed bent met planten in leven houden is dit misschien geen plant voor jou. Dankzij de neutrale look past deze plant in elk interieur. 

Epipremnum aureum

Epipremnum aureum, ook wel bekend als de Devil’s Ivy of de Pothos, is een veelzijdige plant die snel groeit. Hij kan zowel in water als in aarde groeien en vereist weinig onderhoud. De lange, slingerende stengels fleuren elk interieur op! Ook kun je hem als hangplant gebruiken, de takken zullen dan naar beneden vallen en veel sfeer geven. 

Calathea

De Calathea is een populaire kamerplant vanwege zijn opvallende, kleurrijke bladeren met unieke patronen. Het is echter een uitdagende plant om te onderhouden, omdat hij veel licht nodig heeft en je hem regelmatig water moet geven. Daarnaast groeit deze plant het beste met een hoge luchtvochtigheid. Niet makkelijk dus. Maar als hij goed verzorgd wordt, kan hij een prachtige toevoeging zijn aan elke kamer.

Zamioculcas zamiifolia

Zamioculcas zamiifolia, ook wel de ZZ-plant genoemd, is een sterke plant die weinig onderhoud vereist en dus altijd mooi groen blijft. Zelfs als je vergeet hem water te geven, of als hij op een donkere plek staat, blijft hij mooi! Ideaal dus voor degenen die wat minder groene vingers hebben. Zijn bladeren groeien recht omhoog en hij neemt dus weinig ruimte in. Perfect dus voor een hoekje van de kamer, bijvoorbeeld. 

Er zijn dus veel uiteenlopende soorten kamerplanten. Let goed op de eigenschappen van een plant voordat je er een uitkiest. Het zou natuurlijk zonde zijn als hij doodgaat. De hoeveelheid water, hoeveelheid licht, en de temperatuur spelen hier allemaal een rol bij. Hopelijk heeft dit artikel deze verschillen duidelijker gemaakt door enkele van de populairste kamerplanten uit te lichten, zodat jij de beste keuze kunt maken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button