Verhuizen

De beste tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Er zijn veel situaties waarin huiseigenaren hun huis zo snel mogelijk moeten verkopen, zoals een verhuizing om een ​​nieuwe baan te beginnen, een relatie beëindigen of gewoon het huidige huis moeten verkopen om de transactie voor een nieuw huis af te ronden.

Wat de reden ook is, er zijn strategieën die je kunnen helpen je huis sneller te verkopen. We zullen je door de beste tips leiden.

Kies een ervaren makelaar

Wanneer tijd van essentieel belang is, kunt je het je niet veroorloven om een ​​onervaren professional in te schakelen of je huis zelf proberen te verkopen. In plaats daarvan wil je samenwerken met een makelaar Zwijndrecht die je markt kent en eerder verkopers in je situatie heeft geholpen. Zorg ervoor dat je op zoek gaat naar een makelaar die al jaren in je regio werkt en veel huizen verkoopt. Ze hebben waarschijnlijk connecties die je kunnen helpen de juiste koper te vinden. 

Stel een concurrerende prijs in

Kijk voor hoeveel de huizen zoals die van jou in hetzelfde gebied onlangs zijn verkocht door online vastgoedwebsites te bekijken. Houd er rekening mee dat je de prijs misschien wilt verhogen als je huis objectief wenselijker is. Om de juiste prijs te bepalen, kan je ook een makelaar inschakelen om een schatting te doen van je woning. 

Maak je huis schoon en ruim op

Je huis opruimen en schoonmaken voordat je het op de lijst zet, klinkt misschien als gezond verstand. Maar blader door het online aanbod en je zult waarschijnlijk een paar huizen in wanorde vinden. Dit kan behoorlijk onaantrekkelijk zijn voor kopers, die zich waarschijnlijk moeilijk kunnen voorstellen dat ze hier zullen wonen als er rommel en afval in de weg staan. Als je niet de tijd of fysieke capaciteit hebt om dit zelf te doen, weet je makelaar waarschijnlijk wie je zou kunnen inhuren om voor je schoon te maken en op te ruimen.

Maak professionele advertentiefoto’s

Veel kopers bekijken huizen eerst online, dus het leveren van uitstekende foto’s is essentieel. Misschien heb je een achtergrond als amateurfotograaf en weet je perfect hoe je de beste foto´s neemt van je huis. Wanneer je een makelaar inschakelt, neemt deze foto´s voor je. Dankzij een uitgebreide ervaring in de sector weten ze perfect hoe ze foto´s moeten nemen om je woning er interessant uit te laten zien. 

Een frisse lik verf

Door je muren een frisse likje neutrale verf te geven, lijkt je huis lichter en groter. Het stelt de kijkers in staat om zich gemakkelijker voor te stellen hoe ze de kamers aan hun behoeften zouden aanpassen. Het zal voor de kopers gemakkelijker zijn om in te trekken en de kamers onmiddellijk te gebruiken dan wanneer de muren nog fel paars of limoengroen waren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button